Η περιβόητη ουκρανική αντεπίθεση πάνω στην οποία βασίζονταν οι δυτικές χώρες για να συνεχίσουν να στηρίζουν το Κίεβο οδηγήθηκε σε πλήρη ματαίωση λόγω των ιρανικών… drones που βομβαρδίζουν τους Ουκρανούς προκαλώντας τους τρομακτικές απώλειες σε άνδρες και μέσα.

Η παραδοχή έγινε από τον ίδιο τον σύμβουλο του Β.Ζελένσκι, Α.Arestovich, που δηλώνει πλέον ότι «η αντεπίθεση των ουκρανικών δυνάμεων δεν θα ξεκινήσει καθώς οι ουκρανικές δυνάμεις υφίστανται απώλειες, όχι μόνο στο Ντονμπάς, αλλά και σε άλλους τομείς του μετώπου».

Αυτό όμως που τόνισε ιδιαίτερα δεν ήταν απλά οι απώλειες που υπάρχουν σε κάθε επίπεδο αλλά ότι πλέον αυτές σε μεγάλο βαθμό τις πραγματοποιούν τα ιρανικά επιθετικά drones που μεταφέρθηκαν στη Ρωσία και είναι βαρέως τύπου και ισάξια των αμερικανικών Predator.

">

Ο Αρέστοβιτς μάλιστα τα μέτρησε λέγοντας ότι συνολικά το ρωσικό υπουργείο Άμυνας παρέλαβε 46 UCAV από την Τεχεράνη. Πλέον ο ουκρανικός στρατός απλά βρίσκεται σε θέση κυνηγημένου.

«Σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, φαίνεται ότι η χρήση τους έχει ήδη σημειωθεί κι έχουμε μεγάλες απώλειες. Το ιρανικό drone είναι ένα όπλο πολύ προηγμένης γενιάς», δήλωσε ο Arestovich.

Η πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου ήταν εφιαλτική για τον ουκρανικό Στρατό με τις απώλειες να έχουν πολλαπλασιαστεί σε όλα τα μέτωπα.

Η κατάρρευση των ουκρανικών δυνάμεων συμπίπτει με συνολικά 40 πτήσεις που έχουν πραγματοποιήσει αεροσκάφη των Ιρανών Φρουρών προς την Μόσχα.