Την ώρα που οι αρμόδιες αρχές δίνουν «μάχη» με το χρόνο προκειμένου να εντοπιστεί το «Titan» με τους πέντε επιβαίνοντες που χάθηκε στην περιοχή του ναυαγίου του Τιτανικού, οι ειδικοί εκτιμούν πως οι ήχοι που «ακούστηκαν» είναι επειδή, «χτυπάνε τα τοιχώματα του υποβρυχίου με τις κούπες τους».

Ο «Τιτάνας», όπως λέγεται το εν λόγω υποβρύχιο, έχασε την επικοινωνία του με τον υποστηρικτικό πλοίο την Κυριακή, ενώ βρισκόταν περίπου 435 μίλια νότια του Σεντ Τζονς της Νέας Γης κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού προς το ναυάγιο του Τιτανικού στα ανοικτά των ακτών του Καναδά.

Στο σκάφος επιβαίνουν πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων και ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος Χάμις Χάρντινγκ και την Τρίτη η αμερικανική ακτοφυλακή εκτίμησε ότι το σκάφος OceanGate Expeditions μήκους 6 μέτρων είχε μόλις 40 ώρες οξυγόνου.

">

Ο Shahzada Dawood, δισεκατομμυριούχος, ένας από τους πλουσιότερους άνδρες του Πακιστάν, ο γιος του Suleman, 19 ετών, ο διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της OceanGate Stockton Rush και ο Γάλλος πιλότος του υποβρύχιου σκάφους Paul-Henry Nargeolet, είναι επίσης εγκλωβισμένοι στο σκάφος βαθέων υδάτων.

Κατά τις εκτιμήσεις των ειδικών αυτό που ζουν όλοι τους είναι κάτι το εφιαλτικό, που ξεφεύγει από τα όρια αυτού μπορεί να φανταστεί κανείς.

Η ανακάλυψη των θορύβων πυροδότησε νέες ελπίδες ότι οι επιβάτες είναι ακόμη ζωντανοί και ότι θα μπορούσαν να χτυπούν το τοιχώματα του σκάφους ώστε να μπορούν να εντοπιστούν στο σόναρ – ενδεχομένως με κύπελλα.