Η κατάληψη του Μπαχμούτ από το εθελοντικό σώμα της Wagner είναι προ των πυλών παρά την υπεροχή 2:1 των Ουκρανών στην περιοχή, αλλά οι επαγγελματίες πολεμιστές της Wagner, όπως όλοι, εχθροί και φίλοι παραδέχονται, μπορούν να σταθούν ακόμα και σε αναλογίες 5:1 και στο τέλος να νικήσουν.

">

Την ώρα που στα βόρεια του μετώπου του Ντονμπάς η ουκρανική προώθηση έχει ουσιαστικά αναχαιτιστεί, στα νότια του μετώπου του Ντονμπάς, το ρωσικό ρίσκο φαίνεται ότι φέρνει αποτελέσματα: Δεν απέσυραν το σώμα της Wagner τις δύσκολες στιγμές που οι Ουκρανοί έφτασαν να ανακαταλάβουν ακόμα και την ρωσική Λίμαν με τον πληθυσμό να είναι 95% Ρώσοι (όπως και στο Ιζίουμ, άλλωστε), αλλά επέμειναν στην διατήρηση της επιθετικής αιχμής στο Μπάκχμουτ.

Ίσως γιατί δεν μπορούσαν, ίσως γιατί δεν προλάβαιναν, η Wagner έμεινε εκεί με κίνδυνο περικύκλωσης, αλλά μόλις εκδηλώθηκε η πρώτη ρωσική επίθεση στα ανατολικά της Λίμαν, επανέλαβε με νέα ορμή την δική της επίθεση νοτιότερα: 

Κατέλαβε δύο χωριά, έχει περισφίξει τους Ουκρανούς από τα νότια και τα ανατολικά και τώρα επιχειρεί κυκλωτική κίνηση από τα βόρεια και τα δυτικά.

https://twitter.com/_RedNationalist/status/1577799350385770496?s=20&t=cqEUC8-Eo-pOL_qKRlowLQ

Αν οι Ουκρανοί εκδιωχθούν από το Μπάκχμουτ, τότε ο δρόμος για την απελευθέρωση (με την έννοια ότι είναι πλέον ρωσικό έδαφος μετά την ενσωμάτωση του Ντόνιετσκ στην Ρωσία) του Σλαβιάνσκ και του Κράματορσκ, είναι ανοικτός.

https://twitter.com/copemuch/status/1578039500483485698?s=20&t=cqEUC8-Eo-pOL_qKRlowLQ

Την ίδια στιγμή οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, με αιχμή του δόρατος Το σημαντικότερο: Η Wagner θα κτυπήσει από πίσω τις ουκρανικές μονάδες που κατέλαβαν το Ιζίουμ και την Λίμαν!

https://twitter.com/Ukraine66251776/status/1578592846377934848

«Στο Μπαχμούτ, όπου τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα τώρα, (δίνονται) πολύ σκληρές μάχες», είπε ο επικεφαλής του ουκρανικού καθεστώτος Β.Ζελένσκι, προετοιμάζοντας για το τι πρόκειται να συμβεί και ζητώντας από το ΝΑΤΟ να στείλει στο Κίεβο μεγαλύτερες ποσότητες αντιαεροπορικών συστημάτων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!