Τον 54χρονο αντιπτέραρχο Τίμοθι Χογκ επέλεξε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για να ηγηθεί των Υπηρεσιών Εθνικής Ασφαλείας (NSA) και Κυβερνοδιοίκησης (U.S. Cyber Commnand), όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο πληροφορίες του Politico.

Ο μέχρι σήμερα δεύτερος στην ιεραρχία της Υπηρεσίας Κυβερνοδιοίκησης θα διαδεχθεί τον στρατηγό Πολ Νακασόνι που διετέλεσε επικεφαλής της NSA και της U.S. Cyber Command από το 2018.

Η NSA είναι η ηλεκτρονική υπηρεσία κατασκοπείας της Αμερικής. Η Cyber ​​Command είναι επιφορτισμένη με την προστασία των αμερικανικών στρατιωτικών δικτύων από ψηφιακές απειλές, καθώς και την πειρατεία των εχθρών της Αμερικής.

Ο Xόγκ έχει υπηρετήσει σε διάφορους ρόλους πληροφοριών και ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, συμπεριλαμβανομένου του διευθυντή πληροφοριών στο Cyber ​​Command και του αναπληρωτή διοικητή της Joint Task Force Ares, της προσπάθειας των ΗΠΑ να χακάρουν τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με τη βιογραφία του στην Πολεμική Αεροπορία.

Πιο πρόσφατα, ο Χόγκ υπηρέτησε ως διοικητής της Cyber ​​National Mission Force, η οποία περιγράφεται ως ένα είδος ψηφιακής δύναμης ειδικών επιχειρήσεων. Έχει τρία μεταπτυχιακά, στις τηλεπικοινωνίες, στις κοινές επιχειρήσεις πληροφόρησης και στην εθνική στρατηγική πόρων. Ήταν απόφοιτος του προγράμματος ROTC στο Lehigh University της Πενσυλβάνια, όπου πήρε ειδικότητα στις Ρωσικές Σπουδές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;ab_channel=PronewsTV