Η Σοφία, μία νεαρή κοπέλα που φιλοξενούνταν επί έξι χρόνια στη δομή της ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου» στην Πωγώνιανη, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής της συνέντευξης, ανέφερε μεταξύ άλλων πως βρέθηκε τρεις μήνες σε απομόνωση για ένα «παράπτωμα» που δεν είχε διαπράξει, ενώ αποκάλυψε πως είδε τον πατέρα Αντώνιο να χαστουκίζει μια κοπέλα.

«Υπήρχε μία περίοδος για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα που βίωσα και εγώ μια σκληρή τιμωρία», λέει η ίδια.

«Απομόνωση ονομάζεται, έτσι τουλάχιστον όπως το λένε εκείνοι. Ήμουν τρεις μήνες σε ένα δωμάτιο, καλοκαίρι», συνεχίζει η κοπέλα, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή.

Η ίδια τονίζει ότι όλο αυτό το διάστημα δεν είχε έρθει σε επαφή ούτε με τα παιδιά της δομής ούτε με τους κατοίκους της Κόνιτσας.

">

«Ήμουν “συνένοχος” ενός γεγονότος που δεν το γνώριζα καθόλου. Απλά κάποιος είπε το όνομά μου και από εκεί και πέρα ούτε πώς ούτε γιατί τιμωρήθηκα, όπως τιμωρήθηκαν και τα υπόλοιπα παιδιά», συνεχίζει η κοπέλα και συμπληρώνει:

«Μέσα στη δομή, σαν κανόνας, θεωρούνταν ότι τα αγόρια δεν πρέπει να έχουν επαφές με τα κορίτσια. Ερωτικές σίγουρα. Τώρα και φιλικές ήταν “πότε έτσι πότε αλλιώς”. Αυτό άλλαζε κάποιες φορές. Έλεγαν ότι εφόσον θα έχουμε φιλικές επαφές μπορεί να πάει κι αλλού, οπότε ήταν πάντα “λίγο έτσι, λίγο αλλιώς”».

Το παράπτωμα στο οποίο υπέπεσε η Σοφία, όπως αναφέρει, ήταν ότι κάποια άλλα παιδιά, αγόρια και κορίτσια, είχαν μιλήσει μεταξύ τους. Για αυτό τιμωρήθηκε και μπήκε σε απομόνωση.