«Καταπέλτης» είναι το πόρισμα που συνέταξε η Διεύθυνση της Οικονομικής Αστυνομίας για τον ιδρυτή της ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου» πατέρα Αντώνιο, καθώς σε αυτό φαίνεται ότι χρησιμοποιήθηκαν χρήματα που δεν εκταμιεύτηκαν από κανέναν τραπεζικό λογαριασμό που να ανήκει στον επικεφαλής της ΜΚΟ, την πρεσβυτέρα ή σε κάποιο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Δομής.

Τα χρήματα αυτά φαίνεται ότι χρησιμοποιήθηκαν για την αγορά παραδοσιακών σπιτιών στα Ιωάννινα, στα οποία διατέθηκαν και αρκετοί πόροι για την ανοικοδόμησή τους. Από τα στοιχεία της έρευνας, φαίνεται πως αποτελούν περίπτωση εξόφθαλμης περίπτωσης ξεπλύματος, υπεξαίρεσης, απιστίας και φοροδιαφυγής.

">

Πατέρας Αντώνιος: Ο πετρόκτιστος «παράδεισος» φτιάχτηκε με σακούλες που είχαν μετρητά εν μέσω capital controls

Σε δημοσίευμα της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος γίνεται λόγος για δαπάνες της Κιβωτού του Κόσμου που υπερβαίνουν τα 2.000.000 ευρώ, για τις οποίες υπάρχουν ενδείξεις «αόρατων» προμηθειών, αγορών, κατασκευών και εργασιών. Όπως αναφέρεται, δόθηκαν χρήματα, με άγνωστη πηγή προέλευσης, για ενέργειες που είτε δεν έγιναν, είτε δεν τελείωσαν.

Επίσης, ο πετρόκτιστος «παράδεισος» του πατέρα Αντώνιου, τα παραδοσιακά σπίτια κοντά στην μαγευτική λίμνη των Ιωαννίνων, αγοράστηκαν το 2015 εν μέσω… capital controls, με σακούλες που περιείχαν 100.000 ευρώ σε μετρητά. Για την ανοικοδόμηση και την ανακατασκευή του δόθηκαν άλλες 250.000 ευρώ, επίσης σε σακούλες σκουπιδιών με μετρητά.

Δηλαδή, δόθηκαν περίπου 400.000 ευρώ, τα οποία από την έρευνα των στελεχών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, δεν έχουν εκταμιευθεί από κανέναν τραπεζικό λογαριασμό του πατέρα Αντώνιου, της πρεσβυτέρας, μελών του Διοικητικού Συμβουλίου ή της ΜΚΟ και δεν δικαιολογείται από οποιαδήποτε άλλη πηγή η προέλευσή των χρημάτων.