Όλο και πιο δύσκολη καθίσταται η ταξινόμηση των περιουσιακών στοιχείων της ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου», καθώς οι αλλεπάλληλες και διασταυρούμενες αποκαλύψεις προκαλούν σύγχυση.

Οποιοσδήποτε παρακολουθεί την εξέλιξη της υπόθεσης και ενόσω διενεργείται η έρευνα από τις αρμόδιες αρχές δίωξης εγκλημάτων οικονομικής φύσης, δεν μπορεί παρά να χάνει τον λογαριασμό, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στα μετρητά τα οποία ανευρίσκονται σε κατοικίες, χρηματοκιβώτια, θυρίδες, τραπεζικούς λογαριασμούς κ.λπ.

Η εντύπωση που δημιουργείται τείνει περισσότερο προς μια «Κιβωτό του Χρήματος», δηλαδή ενός οργανισμού που είχε κατορθώσει να συσσωρεύσει τεράστια ποσά, τα οποία διέθετε, επί της ουσίας κατά το δοκούν και κατά την αποκλειστική βούληση του πατρός Αντωνίου και της πρεσβυτέρας του, Σταματίας Γεωργαντή.

">

Την τάξη μεγέθους του «φιλανθρωπικού τζίρου» της Κιβωτού του Κόσμου αποδίδει το γεγονός ότι, κατά τις πληροφορίες που διαρρέουν στα ΜΜΕ, η Οικονομική Αστυνομία έχει ανακαλύψει 3 τραπεζικούς λογαριασμούς, μέσω των οποίων η οργάνωση του πατρός Αντωνίου είχε εισπράξει περί τα 410 εκατ. ευρώ στο διάστημα 2017-2022.

Αν και επί του παρόντος παραμένει αδιευκρίνιστο το πώς συγκεντρώθηκε το κολοσσιαίο αυτό ποσόν, το οποίο αγγίζει το μισό δισ. ευρώ και εφόσον κατατέθηκε σε επίσημους τραπεζικούς λογαριασμούς με δικαιούχο την Κιβωτό, θεωρητικά και τουλάχιστον για ένα μεγάλο μέρος τους, τα χρήματα αυτά θα πρέπει να έχουν προέλθει από νόμιμες πηγές.