Ο εκπαιδευτής μηχανοδηγών, Νίκος Τσουρίδης, λίγες μέρες μετά το έγκλημα που σημειώθηκε στα Τέμπη, μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή για τις αποκαλύψεις σχετικά με την απειρία του 59χρονου σταθμάρχη Λάρισας, ο οποίος μετά την απολογία του κρίθηκε προφυλακιστέος.

Μάλιστα, τόνισε μεταξύ άλλων πως «Οι παλιοί σταθμάρχες που είχαμε συνεργαστεί, δεν πάταγαν το πόδι τους στην Λάρισα εάν δεν είχαν προϋπηρεσία 4-5 χρόνια».

«Τα βίντεο τα είδα σήμερα το πρωί από την εκπομπή σας. Η παλινδρόμηση που έκανε η αμαξοστοιχία είναι γιατί είχε μπει σε λάθος γραμμή. Άκουσα τον σταθμάρχη, που ήταν τελείως άπειρος και δεν έπρεπε να είναι εκεί πέρα, να λέει ότι ”φλασάρει το κλειδί”.

Αυτό τι σημαίνει, ότι δεν λειτουργούν οι αιχμές, δεν είναι σίγουρος ότι οι αιχμές δουλεύουν κανονικά και μπορεί να τις πάει δεξιά ή αριστερά. Αυτή η αλλαγή γίνεται ηλεκτρονικά μέσα από τον πίνακα του σταθμού. Εάν υπάρχει βλάβη, πάει κάποιος και το σταθεροποιεί ή στέλνει τον κλειδούχο με το σύστημα ασφάλειας πάει και το αποσυνδέει και το γυρίζει χειροκίνητα», είπε αρχικά.

">