Η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να εκπαιδεύσει 30.000 Ουκρανούς στρατιώτες, διπλασιάζοντας τον αρχικό στόχο της, ώστε να βοηθήσει το Κίεβο να αντιμετωπίσει τη ρωσική επίθεση, ανέφερε σήμερα ένας Ευρωπαίος αξιωματούχος αλλά πρώτα θα πρέπει να κάνει τον… “στρατονόμο” του Κιέβου καθώς το καθεστώς Ζελένσκι με τις κινήσεις του ουσιαστικά παραδέχτηκε ότι «δεν έχει πλέον προσωπικό».

Έτσι σήμερα μόλις εστάλη επίσημο αίτημα του Κιέβου προς την ΕΕ ώστε να βρει και να στείλει πίσω στην Ουκρανία για να πολεμήσουν όσοι άνδρες Ουκρανοί βρίσκονται εντός ευρωπαϊκών χρεών και έπρεπε κανονικά να είναι επιστρατευμένοι, με απλά λόγια τους λιποτάκτες.

">

https://twitter.com/sosReports/status/1620611424463769600

Μάλιστα το μέγεθος των ουκρανικών απωλειών και της δυσκολίας αναπλήρωσης αυτών φαίνεται και από το χθεσινό έγγραφο του ουκρανικού ΥΠΑΜ που βγήκε στην δημοσιότητα και καλεί ουσιαστικά κάθε άνδρα από 20 έως 55 για να επιστρατευτεί με το πιο φοβερό να είναι ότι δεν εξαιρεί ούτε όσους έχουν ψυχικά προβλήματα ή φυσικές αναπηρίες!

Το γύρω του διαδικτύου κάνει το βίντεο ενός Ουκρανού με απώλεια όρασης που του έχει έρθει το χαρτί της επιστράτευσης.

https://twitter.com/BDooher/status/1620752167622803457

Σήμερα το ουκρανικό επιτελείο θέλοντας να διασκεδάσει τέτοιες περιπτώσεις δήλωσε ότι αυτά τα άτομα θα βρίσκονται ως βοηθητικοί στα μετόπισθεν ώστε να αποδεσμευτούν στελέχη για τις μονάδες της πρώτης γραμμής.

Πάντως όταν φτάνει ένας στρατός να προσπαθεί να φέρει από τους μεταναστεύσαντες και τους ΑΜΕΑ επίστρατους τότε η κατάσταση είναι αρκετά δύσκολη και οι απώλειες πολύ μεγάλες.

Η ΕΕ εκπαιδεύει τους Ουκρανούς

Την ίδια στιγμή  το σχέδιο των «27» για την εκπαίδευση 15.000 Ουκρανών σε διάφορες χώρες μέλη μιλά πλέον για διπλασιασμό… αν βρεθούν.

«Θα φτάσουμε σε αυτόν τον αριθμό πιθανότατα πριν από τα τέλη του δεύτερου τριμήνου του έτους και θα υπάρξει ένας νέος στόχος, για την εκπαίδευση (άλλων) 15.000 Ουκρανών στρατιωτών», είπε ο αξιωματούχος αυτός, ζητώντας να μην κατονομαστεί.

«Έτσι θα φτάσουν τις 30.000 οι Ουκρανοί στρατιώτες που θα εκπαιδευτούν σε αυτό το πρόγραμμα», πρόσθεσε.

Η εκπαίδευση θα γίνει σε διάφορες χώρες, όμως το βασικό κέντρο βρίσκεται στην Πολωνία.

Ο νέος στόχος θα ανακοινωθεί επισήμως στη σύνοδο της ΕΕ με την Ουκρανία, που θα διεξαχθεί την Παρασκευή στο Κίεβο.

Ο ουκρανικός στρατός φαίνεται να “ξύνει τον πάτο του βαρελιού” για να δημιουργήσει έναν μεγάλο στρατό που θα μπορέσει να εκτελέσει με επιτυχία επιθετικές ενέργειες μπροστά σε μια Ρωσία που έχει αποφασίσει να μεγεθύνει ακόμα περισσότερο ον στρατό της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;ab_channel=PronewsTV