Ο ηγέτης της Τσετσενίας, Ραμζάν Καντίροφ δήλωσε σήμερα Τετάρτη ότι του απονεμήθηκε ανώτερος βαθμός στον Ρωσικό Στρατό και συγκεκριμένα αυτός του υποστρατηγού, σύμφωνα με τους Moscow Times.

Ο 46χρονος Τσετσένος δήλωσε σε βίντεο πως ο Ρώσος πρόεδρος τον «συνεχάρη προσωπικά» και πως για εκείνον είναι «μεγάλη τιμή» που τον επέλεξε για τη θέση αυτή.

«Ο Πρόεδρος της  Ρωσίας  μου απένειμε τον βαθμό του υποστρατηγού», είπε ο Καντίροφ στο Telegram. «Αυτή είναι μια προαγωγή για μένα».

«Ο πρόεδρος με συνεχάρη προσωπικά. Δίνω το λόγο μου ότι θα τιμήσω αυτήν την εμπιστοσύνη» πρόσθεσε ο Καντίροφ.

Ο βαθμός του υποστράτηγου είναι ο τρίτος υψηλότερος βαθμός στη Ρωσική Στρατιωτική ιεραρχία.

Το ζήτημα είναι γιατί του απονεμήθηκε ο τίτλος του «υποστρατήγου του ρωσικού Στρατού»,  αφού σίγουρα ο ηγέτης της Τσετσενίας, μιας αυτόνομης Δημοκρατίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας δεν είχε ανάγκη τέτοιου αξιώματος, αφού είναι ήδη επικεφαλής της χώρας του, έστω στο πλαίσιο της ευρύτερη Ομοσπονδίας.

Η απάντηση έρχεται από την Μόσχα: Γιατί θα του ανατεθεί η διοίκηση ρωσικών στρατευμάτων. Στο Ντονμπάς ή στην Χερσώνα. Οι Τσετσένοι μαχητές θα αποτελούν πλέον μία υπομονάδα του ρωσικού Στρατού. Πλέον ο Ρ.Καντίροφ μια ηγείται μιας στρατιάς περίπου 70.000 Ρώσων στρατιωτών!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!