Οι γαλλικές βόμβες τύπου AASM-250 Hammer μακράς εμβέλειας δείχνουν να είναι από τα πιο επιτυχημένα όπλα γενικής χρήσης στο ουκρανικό οπλοστάσιο καθώς εκμεταλλεύονται ακρίβεια και μεγάλη εκρηκτική ισχύ.

Η γαλλική πλευρά εφοδιάζει την Ουκρανία με περίπου 500 βόμβες σε παρτίδες των 50 τον μήνα ενώ χρήση τους γίνεται από μαχητικά MIG-29 κατά κύριο λόγο.

Το αποτέλεσμα κατά σπιτιού που βρίσκονται ρωσικές δυνάμεις προκαλεί εντύπωση με τα καταστρεπτικά της αποτελέσματα.

Γνωστή και ως HAMMER (Highly Agile Modular Munition Extended Range) η έκδοση ‘bunker buster’ στην ουσία είναι μια βόμβα με την προσθήκη κιτ που την καθιστά όπλο ακριβείας.

Σύμφωνα με την κατασκευάστρια Safran, ο εφοδιασμός στάνταρντ βομβών με σύστημα προώθησης και κιτ κατεύθυνσης από μια ποικιλία συλλογών επιτρέπει στο HAMMER να χρησιμοποιείται από μικρό ύψος ή σε λοφώδες περιβάλλον, αντίθετα με τις απλές βόμβες, ενώ η δυνατότητα άφεσης από ακτίνα 20-70 χλμ κρατά το αεροσκάφος-φορέα εκτός βεληνεκούς εχθρικής αεράμυνας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα κιτ κατεύθυνσης (GPS-ΙΝS, IR, λέιζερ) μπορούν να «φορεθούν» σε βόμβες βάρους 125, 250, 500 και 1.000 κιλών. Υπενθυμίζεται ότι η γαλλική Αεροπορία έχει ήδη παραγγείλει περισσότερα από 1.500 HAMMER των 250 κιλών.