Οι Ρώσοι έφτασαν σε απόσταση επτά χιλιομέτρων από το Κουπιάνσκ ενώ πλησιάζουν και στην Λίμαν μετά την χθεσινή προέλαση της στρατιάς του Λουγκάνσκ, που αιφνιδίασε την ουκρανική αμυντική διάταξη καταλαμβάνοντας είκοσι τρεις οικισμούς.

Στην Λίμαν οι Ουκρανοί έστειλαν χθες άλλους 5.000 άνδρες οι οποίοι προήλθαν από τις αποσυρόμενες δυνάμεις στο Μπάκχμουτ και συνολικά έχουν συγκεντρώσει για την άμυνα της πόλης δύναμη 25.000 ανδρών!

Αυτή η αναδιάταξη σημαίνει πως στο Κίεβο θεωρούν βέβαιη μία επίθεση στην Λίμαν.

">

Πάντως αυτή την στιγμή εκτεθειμένο είναι το Κουπιάνσκ το οποίο είναι σημαντικός μεταφορικός κόμβος στην περιοχή του Χάρκοβο, όπως είναι άλλωστε και η Λίμαν και το Ιζίουμ.

Το μέτωπο Σβάτοβο-Κρεμίνα έχει καταρρεύσει για τους Ουκρανούς οι οποίοι τις τελευταίες ημέρες αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν αρκετά χιλιόμετρα.

H υποχώρηση των Ουκρανών ήταν τόσο βιαστική που έμεινα πίσω ολόκληρες ομάδες στρατιωτών που εν συνεχεία αιχμαλωτίστηκαν από τους Ρώσους όπως δείχνει και σχετικό βίντεο.

Οι Ρώσοι έχουν δημιουργήσει τρία μέτωπα σε Μπάκχμουτ, Χάρκοβο και Ugledar.

Στο Μπάκχμουτ φιλοδοξούν να έχουν τελειώσει σε 14 ημέρες το πολύ (πιθανό, διότι στην πόλη απέμειναν μόνο 15.000 άνδρες από τις 50.000 που ήταν μερικούς μήνες πριν και δεν διαθέτουν πλέον ανεφοδιασμό) ενώ στο Ugledar έχουν παγιώσει τις θέσεις τους στην μισή πόλη.

Αν πάρουν το Κουπιάνσκ αποκτούν έναν μεταφορικό κόμβο που θα τους δώσει το «πάτημα» για «άλμα» στο Χάρκοβο.