Oι Ρώσοι κατέλαβαν το Μπερντίτσι στην Αβντίιβκα και πλέον ελέγχουν τα δεσπόζοντα υψώματα βορειοδυτικά της πόλης και τις οδούς ανεφοδιασμού των ουκρανικών δυνάμεων.

Η Μόσχα θέλει «τελειώνει» με τα «αγκάθια» της Μαρίνκα και της Αντίιβκα, των δύο ουκρανικών οχυρών ακριβώς έξω από την μεγάλη ρωσόφωνη πόλη του Ντονέτσκ των οποίων η πτώση εκκρεμεί από το 2014 και ενώ η υπόλοιπη επικράτεια είναι πλέον ρωσική έχουν απομείνει αυτές οι δύο εξέχουσες στις οποίες οι Ρώσοι δεν είχαν δώσει την απαιτούμενη προσοχή, θεωρώντας ίσως ότι αργά ή γρήγορα θα έπεφταν στα χέρια τους.

Λόγω των δύο ουκρανικών προπυργίων οι Ρώσοι δεν είχαν ποτέ μέχρι σήμερα την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν μεγάλο μέρος των δυνάμεών τους σε άλλα μέτωπα, όπως επίσης και τις πολύ αξιόμαχες μονάδες της πολιτοφυλακής του Ντονέτσκ.

">

Τον 111ο ρωσικό Σύνταγμα βρίσκεται πλέον σε θέση να διεξάγει απευθείας επιθέσεις από τα βορειοδυτικά στην Αντίιβκα η οποία έχει περικυκλωθεί από τρεις κατευθύνσεις.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των Ρώσων, με συνεχή υποστήριξη από επιθετικά ελικόπτερα Mi-28 και από μαχητικά της ρωσικής Αεροπορίας, οι Ουκρανοί εγκαταλείπουν την περιμετρική άμυνα και υποχωρούν μέσα στην πόλη της Αβντίιβκα.