Το πρώτο αμερικανικό άρμα μάχης Μ1Α2 Abrams καταστράφηκε από το ρωσικό πυρ στην περιοχή εκτός της πόλης του Μπάχμουτ και κατάφερε να ακινητοποιήσει σχεδόν ανέπαφα (κατέστρεψαν μόνο τις ερπύστριές τους) άλλα δύο!

Ο Ουκρανός πρόεδρος Β.Ζελένσκι είπε σε δήλωσή του ότι τα άρματα μάχης Abrams δεν είναι ικανά να αντιστρέψουν την κατάσταση στα μέτωπα καθώς «ο αριθμός τους είναι πολύ μικρός» (σ.σ. μόνο 35 άρματα).

Πρόσθεσε μάλιστα πως «δεν παίζουν κάποιον σημαντικό ρόλο».

">

Τα αιχμαλωτισθέντα Abrams οι Ρώσοι φέρεται ότι θα τα στείλουν στο Καλίνιγκραντ, όπου βρίσκεται εργαστήριο μελέτης των εχθρικών συστημάτων που αναλύονται και εν συνεχεία τα στοιχεία τους μεταφέρονται στην ρωσική βιομηχανία, προς αξιοποίηση.

Οι Ρώσοι αναφέρουν κάποιες πηγές ότι πως σχεδιάζουν σύντομα να εμπλέξουν σε σημαντικούς αριθμούς (τουλάχιστον 50 άρματα) το δικό τους νέο άρμα μάχης το πασίγνωστο Τ-14 Armata, το πρώτο επιχειρησιακό άρμα μάχης τρίτης γενιάς, παγκοσμίως, το οποίο θέλουν να δοκιμάσουν σε πραγματικές συνθήκες μάχης.

Από την άνοιξη του 2022 (Μάρτιος) που ανακοινώθηκε η μαζική παραγωγή του, έχουν κατασκευαστεί, μαζί με τα 15 πρωτότυπα, συνολικά 100 άρματα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!