Πιθανή είναι η εκδοχή της επίθεσης αυτοκτονίας κατά της ελληνικής αποστολής στην Ντέρνα της Λιβύης που στοίχισε τις ζωές πέντε Ελλήνων, τριών στρατιωτικών και δύο διερμηνέων.

Οι λιβυκές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο η τραγωδία να προήλθε από εξτρεμιστική ισλαμιστική ενέργεια καθώς η Ντέρνα είναι η πόλη προπύργιο του ISIS από το 2011 και ελέγχεται πλήρως από σκληρές ένοπλες ομάδες που δεν δέχονται κανέναν ουσιαστικό έλεγχο από την φιλοτουρκική κυβέρνηση του Α.Ντμπεϊμπά.

">

Επί της ουσίας οι Λίβυοι επιβεβαιώνουν τις αναλύσεις του pronews.gr ως προς το ότι δεν είναι λογικό να καεί έτσι ένα λεωφορείο και προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση η ταχύτατη εκδήλωση και επέκταση της πυρκαγιάς αμέσως μετά τη σύγκρουση με το φορτηγό ενώ τα εγκαύματα που φέρουν τόσο οι νεκροί όσο και οι τραυματίες που θεωρούνται σοβαροί εγκαυματίες, δείχνουν ότι κάτι άλλο έχει συμβεί.

Επίσης εντύπωση προκαλεί ο εγκλωβισμός των μελών της ελληνικής αποστολής μέσα στο λεωφορείο από την άμεση επέκταση της φωτιάς.

Πάντως, πληροφορίες αναφέρουν ότι τραυματίες που έχουν επικοινωνήσει με συγγενείς τους μίλησαν για μία πολύ μεγάλη έκρηξη.

Εξετάζεται επίσης η περίπτωση το μοιραίο φορτηγό που συγκρούστηκε με το λεωφορείο της ελληνικής στρατιωτικής αποστολής να μετέφερε πυρομαχικά στις ένοπλες ομάδες που ελέγχουν την πόλη της Ντέρνα.

Φυσικά πρόκειται για ένα φορτίο το οποίο δεν θα είχε καταγραφεί πουθενά.

Όλα αυτά δικαιώνουν το pronews.gr:

Ποιος είχε κάνει ανίχνευση του δρόμου; Σε ποια μονάδα και σε ποια στελέχη είχε ανατεθεί αυτό το καθήκον; Εάν είχε ανατεθεί βεβαίως…

Διότι η αποστολή όπως φάνηκε εκ του αποτελέσματος, διοργανώθηκε ως σχολική εκδρομή, ως μία ευκαιρία να κερδίσουν κάποια στελέχη διπλά χρήματα, που κακώς θεώρησαν ότι θα πάνε σε μία ασφαλή χώρα (γιατί άραγε;).

Μία χώρα η οποία ελέγχεται από μία τουρκόφιλη κυβέρνηση, ειδικά στο τμήμα στο οποίο θα επιχειρούσε η ελληνική αποστολή και μάλιστα, κοντά στην πόλη Ντέρνα, η οποία ελέγχεται από ισλαμιστικές ένοπλες ομάδες από το 2011.

Επίσης έχουμε την εύλογη απορία ποιανού ήταν η φαεινή ιδέα να τοποθετηθούν όλοι οι Έλληνες στρατιωτικοί εντός ενός λεωφορείου!

Έπρεπε να είχαν διασκορπιστεί σε περισσότερα οχήματα ακριβώς για να αποφευχθεί μία τέτοια τραγωδία.