Με την έναρξη στην Βουλή της συζήτησης του πρωτοφανούς σκανδάλου των υποκλοπών συνομιλιών σε κινητά τηλέφωνα πολιτικών προσώπων και δημοσιογράφων, η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα πρέπει να δώσει απαντήσεις που εξαρχής δεν πρόκειται να πείσουν κανέναν.

Όποια κι αν είναι η απολογητική γραμμή το πολιτικό παιχνίδι έχει χαθεί. Έχει καταγραφεί στο συλλογικό ασυνείδητο ως μία κυβέρνηση η οποία παρακολουθεί τους πολιτικούς της αντιπάλους είτε για δικό της λογαριασμό είτε για λογαριασμό άλλων (δεν ξέρουμε ποιο είναι χειρότερο από τα δύο).

Στις 15 Ιουλίου 2022 ένας από τους πωλητές του ύποπτου λογισμικού Predator, μέσω της εταιρείας Intellexa ΑΕ, με έδρα στην Ελλάδα ανακοίνωσε πως:

«Η εταιρεία Intellexa δεν πουλά τον κωδικό του προγράμματος αλλά ενοικιάζει το λογισμικό περιορίζοντας τον αριθμό των πιθανών στόχων (απαιτώντας έξτρα πληρωμές κάθε φορά που ο στόχος εντοπίζεται και προσεγγίζεται) για να κερδίσετε περισσότερα.

Επίσης περιορίζει τη θέση των στόχων, για να αποφύγει πολιτικά σκάνδαλα όπως την υπόθεση Κασόγκι» (υπήρχαν καταγγελίες ότι ο Σαουδάραβας δημοσιογράφος είχε παρακολουθηθεί με το λογισμικό παγίδευσης κινητών Pegasus πριν δολοφονηθεί άγρια στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Τουρκία)!

Με το συγκεκριμένο λογισμικό επιχειρήθηκε παγίδευση του τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κ. Νίκου Ανδρουλάκη καθώς και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη σχεδόν παράλληλα με την παρακολούθησή τους από την ΕΥΠ.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τον μεγαλύτερο παρακρατικό μηχανισμό υποκλοπής-παρακολούθησης κινητών τηλεφώνων στην ευρωπαϊκή ιστορία.

">