Oι πυρκαγιές σε όλη την χώρα με πρώτη και κύρια, αυτήν της Αλεξανδρούπολης, έχουν δημιουργήσει μία κολοσσιαία ποσότητα καπνού που μέχρι τις 10 το πρωί κάλυπτε τα 110.000 τ. χλμ. από τα 132.000 τ.χλμ που συνολικά αποτελούν την ελληνική επικράτεια!

">

Εάν αναλογιστούμε ότι από τις 10 το πρωί και μετά έχουν ξεσπάσει ένα σωρό άλλες πυρκαγιές οι οποίες έχουν γίνει κι αυτές ανεξέλεγκτες, μάλλον εκτιμούμε πως έχουν καλυφθεί με καπνό και τα υπόλοιπα τετραγωνικά χιλιόμετρα της χώρας.

Ένας καπνός, ο οποίος είναι καρκινογόνος και όσο διαχέεται στην ελληνική ατμόσφαιρα αποτελεί κίνδυνο για την υγεία όλων των Ελλήνων όπου κι αν βρίσκονται.

Η έκταση των δασικών πυρκαγιών που είναι ενεργές στη χώρα μας έως και λίγο πριν τις 10 το πρωί της Τρίτης αποτυπώνεται σε εικόνα του ευρωπαϊκού δορυφόρου METEOSAT-11 που επεξεργάστηκε η μονάδα ΜΕΤΕΟ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Στην εικόνα, διακρίνεται ο πυκνός καπνός που έχει καλύψει τον ουρανό αρκετών περιοχών της χώρας μας.

Πιο συγκεκριμένα, φαίνεται η μεταφορά του καπνού πάνω από το Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο από τις δασικές πυρκαγιές σε Έβρο και Ροδόπη, καθώς και από την πυρκαγιά πάνω από τη Βοιωτία.

Ο καπνός από την πυρκαγιά στην περιοχή του Έβρου έφτασε περίπου 950 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά, καλύπτοντας έκταση ίση με περίπου 110.000 τετ. χλμ.