
Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σήμερα (10/6) το μεσημέρι σε γεωργική έκταση στην περιοχή Αγλέφυρος Λέσβου.
Οι φλόγες καίνε ελιές, χαμηλή βλάστηση και πουρνάρια.
#Πυρκαγιά σε γεωργική έκταση στην περιοχή Αγλέφυρος Λέσβου. Κινητοποιήθηκαν 32 #πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρου της 12ης ΕΜΟΔΕ, 7 οχήματα, 7 Α/Φ και 3 Ε/Π. Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) June 10, 2025
Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 32 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρου της 12ης ΕΜΟΔΕ, 7 οχήματα, 7 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα. Παράλληλα, συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ, ενώ στην περιοχή πνέουν άνεμοι 5 μποφόρ.
⚠️ Ενεργοποίηση 1⃣1⃣2⃣
🆘 Δασική πυρκαγιά στην περιοχή #Παλαιόκηπος #Λέσβου της #Περιφερειακής_Ενότητας_Λέσβου
‼️ Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών
ℹ️ https://t.co/kexUnlnGMV@pyrosvestiki@hellenicpolice
— 112 Greece (@112Greece) June 10, 2025
Παράλληλα, εστάλη προειδοποιητικό 112 σε κατοίκους του οικισμού Παλαιόκηπος, ενώ εκκενώθηκαν το νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο της περιοχής.
Η πυρκαγιά καίει σε δύο εστίες και σύμφωνα με τον πρόεδρο του χωριού, Στρατή Καραβασίλη, πλησιάζει την κατοικημένη περιοχή, ενώ έχουν τεθεί σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ασφάλεια των πολιτών.