Στο έλεος της φωτιάς έχει παραδοθεί η Μάνδρα, με το πύρινο μέτωπο να μαίνεται ανεξέλεγκτο, ενώ λίγο μετά τις 19:00 το απόγευμα της Τρίτης (18/7) η πυρκαγιά αναζωπυρώθηκε.

Όπως είπε εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, πύραρχος Βασίλης Βαθρακογιάννης για την πυρκαγιά που μαίνεται από χθες στα Δερβενοχώρια, έχουν διαπιστωθεί ζημιές και οι πυροσβέστες σε συνεργασία με τις αστυνομικές δυνάμεις χρειάστηκε να πραγματοποιήσουν απεγκλωβισμούς σε αρκετές περιπτώσεις.

Η φωτιά κυκλώνει τους οικισμούς, ενώ οι φλόγες έφτασαν στα πρώτα σπίτια της Μαγούλας. Σπίτια και επιχειρήσεις τυλίχθηκαν στις φλόγες και στη Μάνδρα. Ήδη έχουν εκκενωθεί ο οικισμός Πουρνάρι, Νέα Ζωή και Νέο Πόντο, όπου επίσης έχουν καεί σπίτια.

Νέα εντολή εκκένωσης δόθηκε και το απόγευμα από το 112, το οποίο έστειλε το εξής μήνυμα: «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Λουτρόπυργος, Άνω Βλυχάδα, Συνοικισμός Όθωνα και Ευταξία εκκενώστε τώρα προς Ελευσίνα».

">

Νωρίτερα, ο δήμαρχος Μάνδρας-Ειδυλλίας, Χρήστος Στάθης έκανε έκκληση να αποσταλούν άμεσα εναέρια μέσα για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς που εξαπλώνεται ταχύτατα.

Οι ισχυροί άνεμοι δυσχαιρένουν το έργο των πυροσβεστών, οι οποίοι δίνουν μάχη με το χρόνο και της αναζωπυρώσεις.