Όπως αναφέρουν δυτικοί αναλυτές (που τονίζουν ότι έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες από την Δύση) ο ρωσικός Στρατός έχει δημιουργήσει δύο νέα σώματα στρατού, που σύμφωνα με αναφορές αγγίζουν τους 100.000 προσωπικό τα οποία θα εκτελέσουν βαθέως τύπου διείσδυση σε ένα νέο πόλεμο ελιγμών.

">

Κύριοι στόχοι το Χάρκοβο και ανατολικά της Ζαπορίζια όπου και το έδαφος ευνοεί τις κινήσεις ελιγμών και όπως όλα δείχνουν στόχος δεν είναι απλά να προλάβουν μια ουκρανική αντεπίθεση που συνεχώς αναβάλλεται αλλά να συντριβούν οι δυτικού τύπου ταξιαρχίες των Ουκρανών που όπως αναφέρουν ειδικοί θα οδηγήσει σε κατάπτωση ηθικού στο Κίεβο.

Οι δυνάμεις που δημιουργήθηκαν είναι μικτές καθώς αποτελούνται τόσο από εμπειροπόλεμο προσωπικό όσο και από τους κληρωτούς που επιστρατεύτηκαν και έχουν εκπαιδευτεί επί έναν χρόνο.

Και οι δύο αυτοί σχηματισμοί που βρίσκονται μακριά από τα φώτα της πρώτης γραμμής έχουν πάνω από 1.500 άρματα μάχης αναβαθμισμένων τύπων όπως τα T-72B3, T-80BVM και T-90M ενώ την κάλυψη πυρών θα παρέχουν τέσσερις μεραρχίες πυροβολικού που εκτός των άλλων θα φέρουν και τις νέες εκδόσεις των Smerch, Tornado-S.

Αυτές οι μονάδες θα είναι “απάντηση” στις ουκρανικές δυνάμεις που βομβάρδισαν τη ρωσική περιφέρεια Μπέλγκοροντ στη διάρκεια της νύκτας, όπου δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν το προηγούμενο βράδυ, ενώ εκατοντάδες παιδιά απομακρύνθηκαν από τη μεθόριο όπως δήλωσε ο κυβερνήτης Βιατσεσλάβ Γκλαντκόφ και αυτό οδηγεί σταδιακά την ρωσική κοινωνία να ζητά αντεπίθεση και εξαφάνιση της ουκρανικής απειλής.