Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες του αιματηρού περιστατικού που σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου, στο κέντρο της Πράγας, στο οποίο τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν.

Όπως ανέφερε ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας, πριν το μακελειό είχε διαταχεί εκκένωση άλλου κτιρίου από αυτό στο οποίο επιτέθηκε τελικά ο δράστης.

Μάλιστα, ο αρχηγός της αστυνομίας περιέγραψε με λεπτομέρεις πώς εξελίχθηκαν τα γεγονότα.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε, οι αστυνομικοί αφού εντόπισαν το άψυχο σώμα του πατέρα στις 12:40 (τοπική ώρα), ανακάλυψαν πως ο 24χρονος είχε μια διάλεξη στο πανεπιστήμιο στις 14:00.

Στην συνέχεια μετέβησαν στο σημείο και διέταξαν την εκκένωση του κτιρίου, ωστόσο ο ένοπλος είχε πάει σε άλλο κτίριο του πανεπιστημίου, όπου και άνοιξε πυρ. Η πρώτη πληροφορία για τους πυροβολισμούς έφτασε στις αρχές στις 14:59(τοπική ώρα). Οι πρώτη αστυνομικοί έφτασαν άμεσα στην περιοχή, ενώ ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας ήταν στο σημείο μέσα σε 12 λεπτά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στις 15:20, το αρχηγείο της αστυνομίας έλαβε την πληροφορία ότι το άψυχο σώμα του δράστη κείτοντανσε ένα περβάζι του κτιρίου. Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας, ενώ φαίνεται ότι ο δράστης αυτοκτόνησε, οι αστυνομικοί είχαν ήδη ανοίξει πυρ, επομένως δεν είναι σαφές για την ακριβή αιτία θανάτου.