Σε μια αποκάλυψη που αναμένεται να προκαλέσει συζητήσεις προέβη Σύρος στρατιωτικός στο ρωσικό ιστολόγιο Avia.pro το οποίο ειδικεύεται σε αεροπορικά θέματα.

Όπως είπε ο ίδιος η συριακή Αεράμυνα δεν είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένη από τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα S-300 και Pantsir S-1 καθώς τα ραντάρ τους σε αρκετές περιπτώσεις δεν έχουν εντοπίσει τους ισραηλινούς πυραύλους cruise.

Αντίθετα, όπως σημειώνει το Avia.pro τα κινεζικά ραντάρ που έχει προμηθευτεί η Συρία όπως τα JY-27 και JYL-1 εντοπίζουν τους ισραηλινούς πυραύλους cruise.

Αυτά, όπως δήλωσε ο Σύρος στρατιωτικός έχουν δουλέψει με επιτυχία, εντοπίζοντας του ισραηλινούς πυραύλους και έχουν βοηθήσει αρκετά τα ρωσικά αντιαεροπορικά, όταν έχουν δουλέψει μαζί.

Μάλιστα, σύμφωνα με τη ρωσική ιστοσελίδα η λύση μπορεί να είναι η προμήθεια περισσότερων κινεζικών ραντάρ και η ενσωμάτωσή τους στο δίκτυο αεράμυνας ώστε να παρέχουν δεδομένα στοχοποίησης στα ρωσικά αντιαεροπορικά.

Το θέμα όμως πάνω από όλα καταδεικνύει την κατεπείγουσα αναγκαιότητα της αναβάθμισης ελληνικών συστημάτων S-300, καθώς υπάρχει έντονος προβληματισμός εάν θα μπορέσουν να εντοπίζουν τους τουρκικούς πυραύλους cruise όπως ο SOM.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!