Η Γερμανία ξεκίνησε να μελετά την εισαγωγή στις ένοπλες δυνάμεις της ενός αντιπυραυλικού συστήματος προκειμένου να αντιμετωπίσει την «ρωσική απειλή».

Αυτό δήλωσε πριν από λίγη ώρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Χεμπεστράιτ, ενώ δεν θέλησε να δώσει λεπτομέρειες ούτε για το είδος του συστήματος που εξετάζουν οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις.

«Είναι πολύ νωρίς για κάτι τέτοιο», τόνισε και πρόσθεσε ότι «αντιμετωπίζουμε μία κατάσταση, στην οποία ένας από τους γείτονές μας δεν φαίνεται διατεθειμένος να σεβαστεί τους διεθνείς κανόνες και άρα πρέπει να ληφθούν κάποια μέτρα», τα οποία παλιότερα δεν ήταν αναγκαία.

«Είναι ένα από τα πράγματα που συζητούμε», παραδέχθηκε χθες ο κ. Σολτς, επισημαίνοντας: «Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για το γεγονός ότι υπάρχει ένας γείτονας που είναι πρόθυμος να καταφύγει στη βία προκειμένου να επιβάλει τα συμφέροντά του».

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα BILD, το σύστημα που εξετάζεται είναι το «Iron Dome» που χρησιμοποιείται στο Ισραήλ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Είναι άγνωστο αν μια τέτοια προμήθεια είναι σύμφωνη με την συνθήκη παράδοσης της Γερμανίας του 1945 και των όσων συμφώνησαν οι δύο χώρες προκειμένου να ενοποιηθούν οι δύο Γερμανίες.