Πηγή πληροφόρησης του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας ανέφερε στο ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, ότι μονάδες της Ομάδας Μάχης «Νότος» ανέπτυξαν τα νέα άρματα μάχης τύπου T-14 Armata και μάλιστα έλαβαν μέρος σε επιχειρήσεις κατά ουκρανικών στόχων και θέσεων.

Οι Ρώσοι υποστήριξαν ότι πολλά τεθωρακισμένα άρματα μάχης τύπου T-14 της συμμετείχαν σε μάχες προκειμένου να δουν από «πρώτο χέρι» τις αποδόσεις και την αποτελεσματικότητα των τανκς και στη συνέχεια αποσύρθηκαν από την πρώτη γραμμή.

Άλλη πηγή πληροφόρησης του πρακτορείου TASS δήλωσε ότι τα T-14 Armata έχουν ήδη τεθεί σε επιχειρησιακή λειτουργία και σε υπηρεσία με μονάδες της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας, χωρίς ωστόσο να έχουν σταματήσει οι απαραίτητες δοκιμές των αρμάτων μάχης.

Πριν από μερικούς μήνες υπήρξαν κάποιες αναφορές από το RIA Novosti ότι «τα άρματα μάχης νέας γενιάς έχουν αναπτυχθεί στην Ουκρανία, «αλλά δεν έχουν ακόμη συμμετάσχει σε επιχειρήσεις άμεσης επίθεσης» και ότι διαθέτουν μη επανδρωμένο πυργίσκο, ενισχυμένη προστασία και θωράκιση πληρώματος και ότι μπορούν να αναπτύξουν μέγιστη ταχύτητα 80 χιλιομέτρων την ώρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

">