Αποκαλυπτικό είναι το βίντεο από την επίθεση φιλοϊρανικών ομάδων του Ιράκ κατά αμερικανικής βάσης καθώς για να μην αποκαλυφθούν οι εκτοξευτές των 122χλστ τους έχουν κρύψει μέσα σε βυτιοφόρο καυσίμων το οποίο όπως φαίνεται στο βίντεο απλά περνά από τον δρόμο κοντά στον στόχο και εκτοξεύει τις ρουκέτες.

Με αυτό τον πολιτικό “μανδύα” μπορούν να πλησιάζουν και να πλήττουν τις αμερικανικές βάσεις από μικρή απόσταση.

Νωρίτερα την Κυριακή, ο Αμερικανός στρατιωτικός αξιωματούχος δήλωσε ότι οι αμερικανικές και διεθνείς δυνάμεις δέχθηκαν επίθεση με πολλαπλές ρουκέτες στη ζώνη προσγείωσης Rumalyn στη βορειοανατολική Συρία, αλλά δεν υπήρξαν θύματα ή ζημιές σε υποδομές.

Όμως ως απάντηση η αμερικανική αεροπορία πραγματοποίησε αεροπορική επιδρομή που σκότωσε πέντε Ιρακινούς μαχητές κοντά στη βόρεια πόλη Κιρκούκ, καθώς ετοιμάζονταν να εκτοξεύσουν ρουκέτες και πάλι κατά των αμερικανικών δυνάμεων στη χώρα, σύμφωνα με ιρακινές πηγές ασφαλείας.

Οι ιρακινές ένοπλες ομάδες έχουν αναλάβει την ευθύνη για πάνω από 70 επιθέσεις κατά των αμερικανικών δυνάμεων από τις 17 Οκτωβρίου λόγω της υποστήριξης της Ουάσιγκτον στο Ισραήλ στους βομβαρδισμούς της Γάζας.

Οι επιθέσεις σταμάτησαν κατά τη διάρκεια της πρόσφατης κατάπαυσης του πυρός που είχαν συμφωνήσει Ισραήλ και Χαμάς, αλλά μετά την λήξη της εκεχειρίας συνεχίστηκαν εκ νέου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!