Οι Ρώσοι κατέστρεψαν μεγάλη υπόγεια ουκρανική αποθήκη με όπλα και πυρομαχικά κάνοντας χρήση του υπερ-υπερηχητικού βλήματος Kinzhal το οποίο με ταχύτητα 12.000 χλμ. την ώρα, δηλαδή 10 φορές μεγαλύτερη από του ήχου, χρησιμοποιήθηκε για να καταστρέψει την υπόγεια αποθήκη που βρίσκονταν σε βάθος 136 μέτρων.

">

Την ίδια στιγμή τα ρωσικά στρατεύματα προελαύνουν και έχουν φτάσει 5 χλμ. από το κέντρο της τελευταία οχυρής ουκρανικής θέσης στο Lysichansk, το οποίο όταν καταληφθεί θα σημάνει και την κατάληψη της διοικητικής περιφέρειας του Λουγκάνσγκ σε ποσοστό 100%.

Με τον ταυτόχρονο έλεγχο της έτερης ρωσόφωνης περιφέρειας του Ντονέτσκ, απελευθερώνονται συνολικά 80.000 Ρώσοι στρατιώτες που εν συνεχεία περίπου 50.000 από αυτούς θα διατεθούν στο Χάρκοβο και άλλες 35.000 στην Οδησσό.

Οι τελευταίοι θα ενωθούν με τις ήδη υπάρχουσες δυνάμεις σε Νικολάεφ και Χερσώνα και θα επιχειρήσουν την κατάληψη του στρατηγικού λιμανιού της Μαύρης Θάλασσας.

Σε ότι αφορά την βολή του Kinzhal τα αποτελέσματα της έκρηξης δεν είναι τυχαία: Η κινητική ενέργεια που αποκτά ένα αντικείμενο λόγω της υψηλής ταχύτητας είναι… massive και μπορεί να συγκριθεί με αυτήν μίας μικρής πυρηνικής βόμβας δηλαδή ενός τακτικού πυρηνικού όπλου.

Η μεταφορική κινητική ενέργεια ενός σώματος στη Κλασική Μηχανική ισούται με:

Αυτό σημαίνει πως το μέγεθος της ταχύτητας τετραγωνίζεται και αποκτά πολύ μεγαλύτερη σημασία από την μάζα του βλήματος.

Oι ρωσικές και συμμαχικές τους δυνάμεις κατέλαβαν την πόλη Zolote, όπως μετέδωσε πρώτο στον Ελλάδα το pronews.gr καταλαμβάνοντας τον έναν οικισμό μετά τον άλλον, φτάνοντας στο προάστιο του Lysichansk απέχοντας μόλις 5 χλμ. [πλέον από το κέντρο της πόλης.

Το Lysichansk δεν είναι τυχαία πόλη: Είναι ίσως η πλέον οχυρωμένη τοποθεσία στην Ουκρανία αυτή την στιγμή με πέντε γραμμές άμυνας, εκ των οποίων οι τρεις έχουν ήδη διαρρηχθεί μετά την θυελλώδη ρωσική επίθεση.

Οι ρωσικές δυνάμεις με το διακριτικό κλήσης “Ο” καθώς και οι εθελοντές της Wagner κατέλαβαν τους οικισμούς Mirnaya Dolina, Podlesnaya, Loskutovka, Volcheyarovka, Pidlisne, Rai-Oleksandrivka, Loskutivka, Vovchoyarivka, Ustynivka.

Επί της ουσίας δεν υπάρχει ουκρανικός άξονας αντίστασης παρά μόνο πολιορκημένοι και εγκλωβισμένοι Ουκρανοί στρατιώτες.

Οι Ρώσοι μιλούν για 2.000 εγκλωβισμένους Ουκρανούς στον θύλακα Ζολότε-Χιρσκ και ανάμεσά τους υπάρχουν και 1.200 Βρετανοί (το pronews.gr επανειλημμένα έχει θίξει το γεγονός ότι ένα πολύ μεγάλο μέρος των ουκρανικών δυνάμεων αποτελείται από Δυτικούς μισθοφόρους) και περίπου 4-5.000 στο Lysichansk.