O πασίγνωστος πρώην αξιωματικός των πληροφοριών του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ Scott Ritter, όχι μόνο προειδοποίησε ότι η Ρωσία κλιμακώνει την ειδική στρατιωτική της επιχείρηση στην Ουκρανία, αλλά ότι αυτό θα οδηγήσει σε «σφαγή» την Ουκρανία.

Η δήλωσή του έρχεται μετά τον διορισμό του Valery Gerasimov ως διοικητή της συνολικής εκστρατείας στην Ουκρανία.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε στις 11 Ιανουαρίου μια αναδιάταξη των διοικητών που ηγούνται του πολέμου στην Ουκρανία, με τον στρατηγό Valery Gerasimov, αρχηγό του ρωσικού Γενικού Επιτελείου, να γίνεται ο γενικός διοικητής της εκστρατείας.

">

Ο πρώην διοικητής, Sergey Surovikin, είναι τώρα ένας από τους τρεις αναπληρωτές του.

“Ήρθε η ώρα όπου 300.000 έφεδροι έχουν κινητοποιηθεί, εκπαιδευτεί, εξοπλιστεί. Η Ρωσία ετοιμάζεται να αλλάξει τη φύση της σύγκρουσης”, δήλωσε ο Scott Ritter , πρώην αξιωματικός πληροφοριών του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ που υπηρέτησε στον Περσικό Κόλπο κατά τη διάρκεια της Επιχείρησης Desert Storm.

Ο Scott Ritter, εξήγησε πώς το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας προετοιμάζεται προφανώς να επεκτείνει την ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία σε μια πλήρη πολεμική προσπάθεια.

Από την εμπειρία του, δεν υπήρξε μεγάλη ρωσική αποτυχία, όπως θα έλεγαν τα δυτικά μέσα ενημέρωσης, και μάλλον, η τοποθέτηση του Gerasimov στη θέση του είναι ένδειξη ότι η στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία θα επεκταθεί.

Ο πρώην αξιωματικός των μυστικών υπηρεσιών πιστεύει ότι η Ρωσία θα ολοκληρώσει την αποστρατικοποίηση και τον αποναζισμό της Ουκρανίας το 2023. Ένδειξη αυτού είναι ο Γκερασίμοφ που έχει μεγαλύτερες ευθύνες.