Την ώρα που οι Ουκρανοί συνεχίζουν να δέχονται κομβόι με δυτικά όπλα (πιο πρόσφατο απόκτημά τους το αμερικανικό τεθωρακισμένο M777), τα προηγούμενα δύο 24ωρα παρατηρήθηκε κλιμάκωση των μαχών σε περιοχές-κλειδιά του Ντονμπάς.

Οι σφοδρότερες συγκρούσεις λαμβάνουν χωρα στη Ποπάσνα.

Τι αναφέρει αναλυτικά το ρωσικό ΥΠΑΜ:

«Καταστράφηκε με βολές ρουκετών και αυτοκινούμενου πυροβολικού το κέντρο Διοίκησης της 24ης Ταξιαρχίας των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στην Ποπάσνα ( ή Ποπάσναγια) με αποτέλεσμα τον θάνατο 790 στρατιωτών της Ουκρανίας, καθώς και παραστρατιωτικών οργανώσεων».

Και πράγματι, η ρωσική προέλαση στο Ντονμπάς συνεχίζεται με αργούς μεν αλλά σταθερούς ρυθμούς.

Ρωσικός στρατός και δυνάμεις των ρωσόφωνων αυτονομιστών του Λουγκάνσκ και του Ντονέτσκ εκκαθαρίζουν πόρτα-πόρτα τις πόλεις και τα χωριά του Ντονμπάς.

#038;ab_channel=Ref%27sChannel

#038;ab_channel=WarofRegrets

Τι παραδέχονται οι Ουκρανοί:

«Σφοδρές μάχες διεξάγονται στην περιοχή Popasnaya το τελευταίο 48ωρο. Ο ρωσικός Στρατός σφυροκοπεί τις ουκρανικές αμυντικές γραμμές με ότι έχει: πυροβολικό, MLRS, Αεροπορία. Το ρωσικό πυροβολικό και η Αεροπορία βομβαρδίζει ολόκληρη τη γραμμή του μετώπου από Temirovka μέχρι Huliapole. Κοντά στο Sivierodonetsk η Ρωσία κατέλαβε τη Voevodovka, ανοίγοντας τον δρόμο για την στρατηγικής σημασίας πόλη του Severodonetsk στα νότια».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!