Στο Ισραήλ μετέβη ο επικεφαλής της CIA  καθώς ο πόλεμος στη Γάζα εντείνεται και οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να «βάλουν φρένο» στην  επίθεση των Ισραηλινών στον παλαιστινιακό θύλακα.

Οι New York Times αναφέρουν ότι ο Γουίλιαμ Μπερνς θα έχει συνομιλίες με Ισραηλινούς επικεφαλής και αξιωματούχους των μυστικών υπηρεσιών, στον «πρώτο σταθμό από τις πολλές χώρες που θα επισκεφθεί» στη Μέση Ανατολή. Επικαλέστηκε ανώνυμους Αμερικανούς αξιωματούχους.

Ο Μπερνς “θα συζητήσει θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένης της κατάστασης στη Γάζα, της υποστήριξης των διαπραγματεύσεων για ομήρους και της δέσμευσης των ΗΠΑ να συνεχίσουν να αποτρέπουν κρατικούς και μη φορείς από τη διεύρυνση της σύγκρουσης μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς. Ο Διευθυντής θα ενισχύσει τη δέσμευσή μας για πληροφορίες, ειδικά σε τομείς όπως η αντιτρομοκρατία και η ασφάλεια», σύμφωνα με δήλωση του αξιωματούχου.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιμετωπίζουν όλο και περισσότερες απαιτήσεις να πιέσουν το Ισραήλ για μια «ανθρωπιστική παύση» για να μεταφέρει καύσιμα, νερό, τρόφιμα και φάρμακα στην αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζας όπου δεκάδες χιλιάδες άμαχοι έχουν τραυματιστεί στην ισραηλινή επίθεση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ως μια από τις πιο αξιόπιστες φωνές της κυβέρνησης Μπάιντεν σε θέματα Μέσης Ανατολής, ο κ. Μπερνς έχει γίνει κάτι σαν ένας περιπλανώμενος διπλωμάτης αντιμετώπισης προβλημάτων για τον Λευκό Οίκο», σημείωσαν οι Times.