Θετικό βγήκε το αλκοτέστ της πρώην παίκτριας και νικήτριας του GNTM 4 Κυβέλης Χατζηευστρατίου που παρέσυρε και σκότωσε 60χρονο οδηγό μοτοσικλέτας στις αρχές Οκτωβρίου στο κέντρο της Αθήνας.

">

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι δεν έχει ασκηθεί ακόμα ποινική δίωξη ενώ ο νόμος είναι σαφής, αν κάποιος οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ και προκαλέσει το θάνατο άλλου η ποινή κάθειρξης που προβλέπεται είναι τουλάχιστον 10 ετών.

Προς το παρόν σχηματίζεται δικογραφία καθώς το ποσοστό του αλκοόλ που ανιχνεύθηκε ήταν διπλάσιο από το όριο, με αποτέλεσμα η 20χρονη να απειλείται πλέον με μεγάλες ποινικές κυρώσεις.

Πηγές αναφέρουν, ότι η συγκέντρωση αιθυλικής αλκοόλης (οινόπνευμα) στο αίμα της 20χρονης το μοιραίο ξημέρωμα ήταν 1,02 γραμμάρια ανά λίτρο, όταν το όριο είναι το 0,50 gr/l, δηλαδή το διπλάσιο.

Να σημειωθεί ότι αυτό ήταν το αποτέλεσμα του δεύτερου τεστ, που διενεργήθηκε στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας (ΥΔΕΖΙ), ενώ το πρώτο ήταν 1,09 gr/l, δηλαδή ακόμα περισσότερο.

Ωστόσο νομικά λαμβάνεται υπ΄ όψιν το δεύτερο δείγμα. Η διαδικασία βρίσκεται στο στάδιο της προανάκρισης ενώ οι δικηγόροι υπεράσπισής της θα καλέσουν μάρτυρες για να δηλώσουν κατά πόσο η διπλάσια ποσότητα, από το κανονικό, που βρέθηκε στο αίμα της, την είχε επηρεάσει στην οδήγησή της.