Σε ακόμα μία λεκτική επίθεση κατά του Ισραήλ, αλλά και όσων είναι σύμμαχοι μαζί του προχώρησε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λέγοντας πως «όποιος είναι με το μέρος του Ισραήλ, εμείς είμαστε εναντίον του».

Μιλώντας σε συγκέντρωση του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ, στην Άγκυρα ο Ερντογάν δήλωσε ότι η τουρκική κυβέρνηση δεν «αποδέχεται τη σιωπή σχετικά με την τρομοκρατία που ασκεί το Ισραήλ στην Παλαιστίνη».

Τον περασμένο Μάρτιο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε τον Μπενιαμίν Νετανιάχου ότι είναι ένας «κλέφτης που ηγείται του Ισραήλ», περιγράφοντάς τον «ως έναν τύραννο που σφαγιάζει επτάχρονα παιδιά στην Παλαιστίνη».

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ απάντησε λέγοντας πως ο Ερντογάν «είναι ένας δικτάτορας που στέλνει τους πολιτικούς του αντιπάλους στην φυλακή».

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος του «Πατριωτικού κόμματος» Dogu Perinçek δήλωνε ότι η προμήθεια των S-400 έγινε για να αντιμετωπιστεί η απειλή από την Ελλάδα, το Ισραήλ και άλλες χώρες.

«Η απόφαση για την αγορά των S-400 ήταν μια σωστή απόφαση. Η αγορά των οπλικών συστημάτων δεν είναι σαν να αγοράζεις ντομάτες από τη λαϊκή αγορά. Ο στόχος της προμήθειάς του είναι ο εντοπισμός όλων των απειλών που αντιμετωπίζει η χώρα μας», είπε για να συνεχίσει:

«Από πού έρχονται οι απειλές αυτές; Από ανατολικά του Ευφράτη, από την ανατολική Μεσόγειο από την Ελλάδα, το Ισραήλ και τη νότια Κύπρο. Επομένως η Τουρκία αντιμετωπίζει την αναγκαιότητα να εξοπλιστεί από απειλές όπως τις ΗΠΑ και το Ισραήλ. Είναι στρατηγική επιλογή» πρόσθεσε.

«Δεν έχουν καμία πιθανότητα επιτυχίας οι ΗΠΑ»

«Έχουμε δύο επιλογές. Ή θα υποστηρίξουμε τον Ρ.Τ.Ερντογάν ή θα χάσουμε τη χώρα μας. Ποια είναι η προφανής επιλογή: Μα φυσικά με τον Ερντογάν. Το ίδιο λέει και ο Devlet Bahceli του και άλλα πατριωτικά κόμματα. Είμαστε μαζί με τον Ερντογάν κατά της αμερικανικής απειλής»

https://twitter.com/yeniakit/status/1155836188672045057

Ταυτόχρονα τα τουρκικά ΜΜΕ με έκτακτες αναρτήσεις τους ανακοίνωναν σήμερα την είσοδο σε υπηρεσία του νέου αντιαεροπορικού συστήματος χαμηλών υψών Hisar-A το 2021.

Όπως ανέφεραν μετά το Hisar-A το επόμενο σύστημα που τεθεί σε υπηρεσία το 2022 θα είναι το μέσων υψών Hisar-O (για την αντικατάσταση των τουρκικών Hawk) και τέλος το μεγάλων υψών Hisar-U, η ανάπτυξη του οποίου θα έχει ολοκληρωθεί το 2022 και η μαζική παραγωγή του θα ξεκινήσει το 2025.