Η Άγκυρα για άλλη μια φορά επιχειρεί να κάνει το «μαύρο-άσπρο» κάτι στο οποίο διαθέτει την σχετική μαεστρία και εμπειρία πολλών αιώνων και επιχειρεί μάλιστα να εμφανιστεί ως «ειρηνευτική» δύναμη στην Λιβύη όπως δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν.

«Η σύνοδος του Βερολίνου είναι σημαντική επειδή εγκαθίδρυσε κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη και ξεκίνησε την πολιτική διευθέτηση.

Η αποτελεσματική και ευέλικτη διπλωματία του προέδρου μας (Ταγίπ Ερντογάν) έχει καταστήσει την Τουρκία έναν σημαντικό συμμετέχοντα στη διαδικασία.

Η Τουρκία θα συνεχίσει την εποικοδομητική και ειρηνική πολιτική της εναντίον των πολέμων δι’ αντιπροσώπων», έγραψε ο Καλίν στον λογαριασμό του στο Twitter.

Να σημειώσουμε πως η Άγκυρα στέλνει 6.000 Τουρκμένους τζιχαντιστές μαχητές από τη Συρία στη Λιβύη τους οποίους στρατολογεί έναντι 2.000 δολαρίων και με την υπόσχεση παροχής τουρκικής υπηκοότητας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τους παρατηρητές του ΟΗΕ αψηφά το εμπάργκο όπλων στην Λιβύη, κατά τ’άλλα εμφανίζεται ως «ειρηνευτική δύναμη».