Ο Κωστής Χατζηδάκης μίλησε στον ANT1 για τα ελληνοτουρκικά. Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας τόνισε πως η Ελλάδα δεν πρέπει να φοβηθεί την προσφυγή στη Χάγη, ενώ ζήτησε και την επανεξέταση της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας.

«Δεν πρέπει να αντιμετωπίζουμε φοβικά το ενδεχόμενο προσφυγής στη Χάγη», για τα θέματα της υφαλοκρηπίδας και των θαλάσσιων συνόρων που αποτελούν σημεία τριβής με την Τουρκία, τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά, ο υπουργός έκανε λόγο για μία εντεινόμενη αλαζονεία από πλευράς της γείτονος, την οποία – όπως τόνισε – δεν υποτιμά η Ελλάδα. Παράλληλα, τόνισε πως η άλλη πλευρά καλά θα κάνει να μην υποτιμά τη χώρα μας.

Συνεχίζοντας επί του ιδίου θέματος ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε πως η Ελλάδα μπορεί να επιλέξει την τακτική του «διεθνούς χωροφύλακα», είτε να αφήσει τα πράγματα να κυλήσουν και να οδηγηθούν τελικώς σε ένα θερμό επεισόδιο. Διευκρίνισε, ότι η Αθήνα δεν φοβάται αυτό το ενδεχόμενο καθώς έχει ισχυρές ένοπλες δυνάμεις. Τρίτη οδός, όπως συμπλήρωσε, είναι η προσφυγή στη Χάγη.

Αναφορικά με το προσφυγικό/μεταναστευτικό τόνισε πως η κυβέρνηση κάνει ακριβώς αυτά τα οποία προεκλογικά είχε υποσχεθεί, ενώ ξεκαθάρισε ότι «δεν είμαστε αλάθητοι».

Παράλληλα, ζήτησε επανεξέταση της συμφωνίας Ε.Ε. – Τουρκίας, σημειώνοντας πως έχει ανοίξει η «κάνουλα» από την άλλη πλευρά του Αιγαίου.

Σε σχέση με την οικονομία, εξέφρασε την ικανοποίηση του για τις τελευταίες θετικές εξελίξεις. Όπως είπε χαρακτηριστικά, τα εμπροσθοβαρή μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός έχουν σχηματίσει μια νέα εικόνα για την ελληνική οικονομία, γεγονός που αντανακλάται τόσο στις αξιολογήσεις των διεθνών οίκων, όσο και στο κόστος δανεισμού της χώρας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, σε σχέση με το ασφαλιστικό, εκτίμησε ότι θα διορθώσει πολλές από τις «ανορθογραφίες» του παρελθόντος.