Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έδωσε συμβουλές στους πολίτες της χώρας του για ευεξία και προστασία από ασθένειες, με φόντο τον παγκόσμιο συναγερμό για τον κορωνοϊό.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο αεροπλάνο, κατά την επιστροφή του από την Ουκρανία την Τρίτη, ο κ. Ερντογάν διαβεβαίωσε πως η Άγκυρα λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό.

Σημείωσε, δε, πως η Τουρκία φρόντισε για τον ασφαλή επαναπατρισμό των Τούρκων υπηκόων που βρίσκονταν στην Κίνα.

Το πετιμέζι από μούρα
Παράλληλα, σύμφωνα με τη Milliyet, έδωσε τις δικές του συμβουλές για προστασία από τον ιό, αλλά και για ευεξία γενικότερα.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας συνέστησε προσεκτική διατροφή, καθώς και ξεκούραση, προκειμένου να είναι δυνατός ο οργανισμός.

Αποκάλυψε, δε, πως ο ίδιος καταναλώνει κάθε πρωί μια κουταλιά πετιμέζι από μούρα, το οποίο του στέλνουν φίλοι του από το Ερζερούμ.

Τους 490 έφτασαν οι νεκροί στην Κίνα
Στο μεταξύ, στους 490 ανέρχονται οι θάνατοι ανθρώπων στην Κίνα ως αποτέλεσμα του κορωνοϊού, με συνολικά 24.324 ανθρώπους να έχουν μολυνθεί και 892 να έχουν αναρρώσει, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιοποίησαν οι κινεζικές αρχές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το νέο στέλεχος του κορωνοϊού εντοπίστηκε αρχικά στην πόλη Γουχάν, της επαρχίας Χουμπέι της Κίνας, τον Δεκέμβριο και από τότε έχουν αναφερθεί κρούσματα σε 24 χώρες.