Σφόδρα ενοχλημένα τα τουρκικά κυβερνητικά και φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ (και κατ΄επέκταση η Άγκυρα) από την απόφαση της Αθήνας να ορίσει την Τασία Αθανασία ως ειδική διπλωματική απεσταλμένη στη Συρία.

Η κυβερνητική Yeni Akit με τίτλο: «Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών προχώρησε σε μια άτιμη πρωτοβουλία», λέει:

«Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας ανακοίνωσε την αποστολή στην Συρία διπλωματικής εκπρόσωπου για πρώτη φορά μετά από 8 χρόνια στηρίζοντας έτσι τον “δολοφόνο” Άσσαντ».

Στο ίδιο άρθρο αναφέρεται ότι η Ελλάδα είναι η πρώτη από τις δυτικές χώρες που προχωρά σε μια τέτοια κίνηση , ενώ για τις αραβικές χώρες αναφέρεται ότι πολλές έχουν ξεκινήσει την αποκατάσταση των διπλωματικών τους σχέσεων με την Δαμασκό, από το 2018 και μετά.

Η Άγκυρα εμφανίζεται πολύ ενοχλημένη από αυτή την εξέλιξη, όχι τόσο πολύ γιατί φοβάται ότι η Ελλάδα θα προχωρήσει σε κάποιου είδους στήριξη στον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσσαντ, αλλά γιατί η ελληνική κίνηση μπορεί να σηματοδοτεί μια γενικότερη αλλαγή στάσης των χωρών της Δύσης απέναντι στην Συρία.

Βέβαια πάντα υπάρχουν τα τουρκικά φοβικά αντανακλαστικά που θεωρούν ότι η Ελλάδα θα εκμεταλλευτεί την κατάσταση για να δημιουργήσει προβλήματα για την Τουρκία στα νότια σύνορά της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!