O υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Φατίχ Ντονμέζ, αφού αποκάλυψε την αξία του κοιτάσματος στη Μαύρη Θάλασσα, ανακοίνωσε πως έρχονται και άλλες ανακαλύψεις υδρογονανθράκων.

«Έρχονται ανακαλύψεις υδρογονανθράκων και σε άλλες περιοχές» δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας

«Η Τουρκία αναμένει πως οι ενεργειακές εισαγωγές της θα μειωθούν σημαντικά μετά την ανακάλυψη μεγάλου κοιτάσματος φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα» δήλωσε χαρακτηριστικά σήμερα Σάββατο ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ.

«Περισσότερες ανακαλύψεις μπορεί να γίνουν σε άλλες περιοχές, οι οποίες τώρα αξιολογούνται» ανέφερε δε.

«Με την ανακάλυψη, περιμένουμε σοβαρή πτώση στις εισαγωγές. Έχουμε κάνει δουλειά ώστε οι πολίτες μας να χρησιμοποιούν το φυσικό αέριο με πολύ πιο οικονομικό κόστος», δήλωσε ο Ντονμέζ στους δημοσιογράφους.

«Ήδη μπορούμε να πούμε πως το αέριο που θα παράγουμε οι ίδιοι θα είναι πιο οικονομικό από το αέριο που εισάγουμε … Είναι αναπόφευκτο να πέφτουν οι τιμές όταν το προϊόν είναι άφθονο», πρόσθεσε.