Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα πάει στις επόμενες ημέρες στο Αζερμπαϊτζάν, καθώς θα παρευρεθεί σε παρέλαση στο Μπακού για το Ναγκόνο-Καραμπάχ.

«Προβλέπεται ότι ο πρόεδρος μας θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Αζερμπαϊτζάν στις 9-10 Δεκεμβρίου», ανέφερε η ανακοίνωσή του γραφείου Τύπου.

Διπλωματική πηγή από το Μπακού ανέφερε νωρίτερα σήμερα ότι ο Ερντογάν θα συμμετάσχει σε στρατιωτική παρέλαση για το τέλος των εχθροπραξιών στο Καραμπάχ, την οποία θα οργανώσει το Τούρκος στις 10 Δεκεμβρίου.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε την Πέμπτη ότι η «κατοχή εδάφους του Αζερμπαϊτζάν» στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ αποδείχθηκε μη βιώσιμη, προσθέτοντας ότι η Τουρκία ανέκαθεν υποστήριζε την επίλυση της σύγκρουσης σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Οι πρόσφατες εξελίξεις δείχνουν ότι η 30χρονη κατοχή του εδάφους του Αζερμπαϊτζάν δεν ήταν βιώσιμη. Η Τουρκία ήταν πάντα στο πλευρό του διεθνούς δικαίου και της νομιμότητας. Ως μέλος του ομίλου του Μινσκ, δεσμευόμαστε για την υποστήριξη όλων των προσπαθειών εξεύρεσης μόνιμης διευθέτησης αυτής της σύγκρουσης », δήλωσε ο Τσαβούσογλου στο Υπουργικό Συμβούλιο του ΟΑΣΕ.