
Η Skydagger, θυγατρική της Baykar, ανακοίνωσε πώς πλέον μπορεί να παράγει έως 120.000 ομώνυμα περιφερόμενα πυρομαχικά τύπου τετρακόπτερου, το έτος.
Ο γενικός διευθυντής της Baykar, Haluk Bayraktar, τόνισε πως το σύνολο του συστήματος, δηλαδή τα ηλεκτρικά μοτέρ, ο σκελετός, η μπαταρία, το σύστημα τηλεπικοινωνιών, ο υπολογιστής ελέγχου και η εκρηκτική κεφαλή, είναι όλα τουρκικής ανάπτυξης και κατασκευής.
Skydagger üretim hattında yıllık 120.000 adet drone kapasitesine ulaştı. 🚀
Elektrik motorundan uçuş kontrol bilgisayarına, FPV gövdeden bataryaya, video haberleşmeden harp başlığına kadar her bileşeniyle yerli, milli ve özgün…#MilliTeknolojiHamlesi 🌍🇹🇷 pic.twitter.com/R0slbBVQn9
— Haluk Bayraktar (@haluk) January 11, 2026
Η γκάμα προϊόντων της Skydagger περιλαμβάνει μοντέλα 7, 10 και 15 ιντσών, με ικανότητα μεταφοράς έως 10 κιλών φορτίου, και εμβέλεια κάπου 10 χιλιόμετρα.
H κατασκευή τους όπως φαίνεται από το σχετικό βίντεο γίνεται με χρήση 3D εκτυπωτών, που έχει καθιερωθεί διεθνώς ως αποδοτική για τέτοια συστήματα.
Έτσι η δυνητική παραγωγή μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων και να κάνει και σημαντικές εξαγωγές, όπου ήδη το Κόσοβο έχει παραλάβει μια παρτίδα.