Η υπεύθυνη Άγκυρας της εφημερίδας Χουριέτ, Χαντέ Φιράτ, αποκαλύπτει τι είπαν στο τηλέφωνο Ρ.Τ.Ερντογάν και Τ.Μπάιντεν και όπως όλα δείχνουν ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε μία ακόμα κυβίστηση.

Σύμφωνα με τη Φιράτ, ο Μπάιντεν φέρεται να είπε στον Ερντογάν: «Νομίζω ότι η παρέμβαση της Δύσης εναντίον σας είναι άδικη».

«Η συνομιλία Μπάιντεν – Ερντογάν άφησε άναυδη ακόμη και την αντιπροσωπεία που βρισκόταν στην Άγκυρα [σσ. ενν. όσους παρίσταντο κατά τη διάρκεια της συνομιλίας στο πλευρό του Τούρκου προέδρου].

Ο Μπάιντεν είπε: ”Νομίζω ότι η παρέμβαση της Δύσης εναντίον σας είναι άδικη’‘. Όταν ο Μπάιντεν το είπε αυτό, η τουρκική αντιπροσωπεία σήκωσε το κεφάλι και αλληλοκοιτάχτηκαν. Στη συνέχεια ο Μπάιντεν είπε: ”Θέλω να προχωρήσουμε στο θέμα των F-16, αλλά υπάρχει ένας σουηδικός όρος στο Κογκρέσο.

">

Η τουρκική αντιπροσωπεία δεν έκανε σχόλιο πάνω στο θέμα αυτό”, αναφέρει η Φιράτ, η οποία ισχυρίζεται επίσης ότι ο Πούτιν και ο Ζελένσκι θα επισκεφθούν την Τουρκία.

Υπενθυμίζοντας το ρόλο διαμεσολαβητή της Τουρκίας στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας, η Χαντέ Φιράτ ανέφερε: «Πολλοί ξένοι αρχηγοί κρατών μας έχουν ενημερώσει για τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο. Ο Πούτιν θα πραγματοποιήσει ξεχωριστή και ειδική επίσκεψη στην Τουρκία. Μετά τον Πούτιν, ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι θα έρθει στην Τουρκία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κατά την διαδοχική αυτή επίσκεψη Πούτιν και Ζελένσκι θα συζητηθούν η πορεία του πολέμου και ο διάδρομος των σιτηρών».