Δεν έχει τέλος το φιάσκο της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με το λογότυπο «Turkaegean», με το οποίο η Τουρκία διαφημίζει σε μεγάλα και διεθνή ΜΜΕ την τουριστική της καμπάνια για το «τουρκικό» Αιγαίο, καθώς και η Le Monde αναμένεται να φιλοξενήσει σχετικό δημοσίευμα. 

Πριν την γαλλική εφημερίδα είχαν ακολουθήσει το CNN το οποίο είχε αναφερθεί σε ζωντανή μετάδοση σε Turkaegean, αλλά και η εφημερίδα «New York Times».

Την είδηση για το την ολοσέλιδη και καλοπληρωμένη διαφήμιση των Τούρκων στη Le Monde, έκανε γνωστή ο ερευνητής Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο του Όσλο και αρθρογράφος στα Ελληνοτουρκικά Παναγιώτης Παύλος, ο οποίος άφησε αιχμές για την ανικανότητα της κυβέρνησης:

«Δεν είναι σημαντικό. Απλώς μια ολοσέλιδη καλοπληρωμένη καταχώρηση για #TurkAegean στο αυριανό φύλλο (19/4/23) της @lemonde. Μη διαταράξουμε τη φιλία μας. Συνεχίστε ό,τι κάνατε. Εξάλλου έχουμε καλύψει τα νώτα μας με… #Rafale!» έγραψε σε ανάρτησή του.

Ο κ. Γεωργιάδης τον Ιούλιο του 2022, είχε δηλώσει ότι το Τουρκικό Αιγαίο [Turkaegean] είναι ένα εμπορικό ζήτημα και δεν δημιουργεί κανένα ζήτημα εθνικής κυριαρχίας. Μάλιστα, όπως είχε σημειώσει τότε επί 25 χρόνια η Τουρκία διαφημίζει με καταχωρήσεις στον τουρκικό και διεθνή τύπο το τουρκικό Αιγαίο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Το ξεκαθαρίζω και θα κάνω τα πάντα για να το αποτρέψω» είχε δηλώσει ο Άδωνις Γεωργιάδης κι όπως φαίνεται από την ολοσέλιδη διαφήμιση του Turkaegean στους ΝΥΤ… τα “κατάφερε”.