Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Γιασάρ Γκιουλέρ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό ομόλογό του, Λόιντ Όστιν,  κατά τη διάρκεια της οποίας συζήτησαν τον εκσυγχρονισμό του τουρκικού Στρατού, σύμφωνα με ανακοίνωση του Πενταγώνου.

Το τηλεφώνημα έλαβε χώρα λίγο αφότου η Τουρκία έδωσε το «πράσινο φως» για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Οι δύο υπουργοί συζήτησαν τους διμερείς και πολυμερείς αμυντικούς στόχους. Εξήραν τη μακρά ιστορία στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Τουρκίας και επικρότησαν τη συνεχιζόμενη στενή συνεργασία τους, όπως αναφέρει η ανακοίνωση.

«Συζήτησαν, επίσης, τις θετικές συνομιλίες μεταξύ της Τουρκίας, της Σουηδίας και του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Στόλτενμπεργκ, καθώς και την υποστήριξη του Υπουργείου Άμυνας στον στρατιωτικό εκσυγχρονισμό της Τουρκίας».

Ο Όστιν έγραψε επίσης στο Twitter για το τηλεφώνημά του με τον Γκιουλέρ:

«Είχα μια καλή συζήτηση σήμερα με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας για μια σειρά σημαντικών κοινών στόχων. Ανυπομονώ να τον δω στο Βίλνιους και να συνεχίσουμε να εμβαθύνουμε τη στρατηγική μας σχέση».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι οι δύο υπουργοί συζήτησαν το ζήτημα της αγοράς νέων F-16 Block 70 και τον εκσυγχρονισμό των τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών.