Η τουρκική ιστοσελίδα dailysabah, έχει στα πρώτα της θέματα έχει την τραγωδία με τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη.

«Τουλάχιστον 32 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 85 τραυματίστηκαν αργά το βράδυ της Τρίτης, όταν δύο τρένα συγκρούστηκαν κοντά στην ελληνική πόλη Λάρισα», γράφει στον πρόλογο του κειμένου.

Εκπρόσωπος των πυροσβεστικών υπηρεσιών επιβεβαίωσε ότι πολλά βαγόνια έπεσαν στις ράγες λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, αφού οι αμαξοστοιχίες – η μία εμπορευματική και η άλλη που μετέφερε 350 επιβάτες – συγκρούστηκαν περίπου στα μισά της διαδρομής μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

«Τριάντα δύο άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί», δήλωσε ο εκπρόσωπος Βασίλης Βαθρακογιάννης στους δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι οι προσπάθειες για τη διάσωση των ανθρώπων που εξακολουθούν να είναι παγιδευμένοι συνεχίζονται.

">

«Από τους 85 τραυματίες, 53 άνθρωποι παραμένουν στο νοσοκομείο».

Δεν έχει δοθεί ακόμη εξήγηση για τους λόγους σύγκρουσης των δύο αμαξοστοιχιών.

Τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης όπως γράφει η Sabah χαρακτηρίζουν το δυστύχημα ως το «χειρότερο σιδηροδρομικό δυστύχημα που έχει γνωρίσει ποτέ η Ελλάδα».

Η επιβατική αμαξοστοιχία ταξίδευε από την πρωτεύουσα Αθήνα προς τη Θεσσαλονίκη στα βόρεια, ενώ η εμπορική αμαξοστοιχία κατευθυνόταν προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Περίπου 150 πυροσβέστες και 40 ασθενοφόρα κινητοποιήθηκαν για την αντιμετώπιση του φαινομένου, σύμφωνα με τις ελληνικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Αναπτύχθηκαν επίσης γερανοί και μηχανολογικό προσωπικό για να προσπαθήσουν να απομακρύνουν συντρίμμια και να διορθώσουν αναποδογυρισμένα οχήματα.

«Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο σε όλη μου τη ζωή»

«Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο σε όλη μου τη ζωή. Είναι τραγικό. Πέντε ώρες μετά, βρίσκουμε πτώματα», δήλωσε ένας εξαντλημένος διασώστης που βγήκε από τα συντρίμμια όπου εργαζόταν ο ίδιος και η ομάδα του.

Ένα βαγόνι του τρένου είχε συνθλιβεί εντελώς, καθιστώντας το έργο των διασωστών ιδιαίτερα δύσκολο, ενώ καπνός και φλόγες αναδύονταν από άλλα βαγόνια.

«Η πλειονότητα των επιβατών έχει μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο», δήλωσε ο εκπρόσωπος Βαθρακογιάννης.

«Η επιχείρηση απεγκλωβισμού βρίσκεται σε εξέλιξη και πραγματοποιείται υπό δύσκολες συνθήκες, λόγω της σοβαρότητας της σύγκρουσης των δύο τρένων».