Το ελικοπτεροφόρο της Τουρκίας, TCG Anadolu, κατευθύνεται προς το Καστελλόριζο, κάτι που έχει θέσει σε επιφυλακή τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. 

Σύμφωνα με το Open, σήμερα το μεσημέρι, η ναυαρχίδα του τουρκικού στόλου πέρασε τα Στενά και αργά το απόγευμα βρισκόταν στη δυτική πλευρά της θαλάσσιας περιοχή ανάμεσα σε Λέσβο και Χίο.

Το TCG Anadolu, συνοδεία φρεγάτας του τουρκικού Nαυτικού, κινείτο με χαμηλή ταχύτητα θέλοντας να κάνει επίδειξη σημαίας και ευρισκόμενο εν πλω προς την περιοχή τουρκικής άσκησης στα νοτιοδυτικά του Ακσάζ (σ.σ. εκεί υπάρχει ναύσταθμος του τουρκικού ναυτικού στη νοτιοανατολική ακτή του Αιγαίου Πελάγους, στη Μαρμαρίδα) και ανοιχτά του Καστελλόριζου, όπου υπολογίζεται ότι θα φτάσει μέχρι το πρωί του Σαββάτου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην περιοχή της άσκησης έχουν ήδη αναπτυχθεί 50 μονάδες επιφανείας του τουρκικού στόλου, κάτι που έχει σημάνει συναγερμό στο ελληνικό επιτελείο, με το Πολεμικό Ναυτικό να παρακολουθεί τις τουρκικές κινήσεις στην περιοχή, τόσο μέσω ραντάρ, όσο και μέσω των ελληνικών πλοίων που βρίσκονται διάσπαρτα σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.