«Το σύστημα αεράμυνας της Μόσχας χρειάζεται ακόμα δουλειά, για την αντιμετώπιση επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη» δήλωσε ο Β.Πούτιν ο οποίος τόνισε ότι το ίδιο πρόβλημα είχαν αντιμετωπίσει και στην Συρία αλλά επιλύθηκε.

Οι δηλώσεις έρχονται μετά την επίθεση από μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα των Ουκρανών που δέχθηκε το πρωί της Τρίτης η πρωτεύουσα της Ρωσίας. Μέσω ηλεκτρονικού πολέμου και αντιαεροπορικών συστημάτων πυραύλων και πυροβόλων όπλων, τα UAV  κατεστάλησαν ή καταστράφηκαν.

">

Το σύστημα αεράμυνας κοντά στη Μόσχα (η 1η στρατιά αεράμυνας / πυραυλικής άμυνας για ειδικούς σκοπούς, που αποτελείται από οκτώ συντάγματα αντιαεροπορικών πυραύλων του συστήματος αεράμυνας S-400 Triumph), δεν προοριζόταν αρχικά για την καταπολέμηση μικρού μεγέθους και UAV χαμηλής ταχύτητας.

«Επιπλέον, τέτοιες συσκευές πετούν σε εξαιρετικά χαμηλά υψόμετρα (60 μέτρα ή λιγότερο), έχουν χαμηλή ορατότητα ραντάρ και είναι κατασκευασμένες από σύνθετα υλικά», αναφέρουν ειδικοί που μιλούν ότι πλέον θα ληφθούν ειδικά μέτρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;ab_channel=PronewsTV