Αμερικανικές πηγές αποκαλύπτουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν τροποποιήσει κρυφά τους εκτοξευτές πυραύλων HIMARS που έστειλαν στην Ουκρανία, ώστε να μην χρησιμοποιηθούν για την εκτόξευση πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς σε ρωσικό έδαφος, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος ενός ευρύτερου πολέμου σύμφωνα με την Wall Street Journal.

Οι πηγές πρόσθεσαν ότι το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ τροποποίησε τους εκτοξευτές πυραύλων HIMARS ώστε να είναι «ανίκανοι» να εκτοξεύουν πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, όπως τα τακτικά πυραυλικά συστήματα ATACMS.

Η εφημερίδα ανέφερε ότι οι τροποποιήσεις, οι οποίες δεν έχουν αποκαλυφθεί προηγουμένως, εκθέτουν τους φόβους των διοικητικών στελεχών ότι οι Ουκρανοί θα σταματήσουν να τηρούν την υπόσχεσή τους να μην χτυπήσουν τη Ρωσία με όπλα που παρέχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Με τη σειρά του, το Πεντάγωνο αρνήθηκε να σχολιάσει τις τροποποιήσεις, οι οποίες σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους «έγιναν στον εξοπλισμό και το λογισμικό».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Λόγω ζητημάτων ασφάλειας, δεν σχολιάζουμε δημόσια τις διαμορφώσεις συστημάτων που παρέχονται σε συμμάχους και εταίρους», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου.