(Ανανέωση από αρχικό κείμενο 06:45) Απόπειρα δολοφονίας κατά του διοικητή της ομάδας ΟΠΚΕ Αθηνών έκαναν Ρομά εχθές το βράδυ στο Μενίδι.

">

Συγκεκριμένα ο Διοικητής της ΟΠΚΕ Αθηνών τραυματίστηκε σοβαρά στο πρόσωπο από σκάγια καθώς πυροβολήθηκε από τους Ρομά κατά την διάρκεια επεισοδίων στην περιοχή Αυλίζα στο Μενίδι.

Η κατάσταση της υγείας του διοικητική της ΟΠΚΕ ήταν κρίσιμη αλλά διαχειρίσιμη.

Ο 38χρονος αστυνομικός, Α’ διοικητής της ΟΠΚΕ Αττικής, πήρε τελικά εξιτήριο από το 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Οι γιατροί αφαίρεσαν το σκάγι, το οποίο τον τραυμάτισε κάτω από το μάτι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. ανέφερε ότι ο άντρας που τον τραυμάτισε τον στόχευσε από απόσταση μόλις 20 μέτρων.

Οι αστυνομικοί χαρακτήρισαν το περιστατικό ως απόπειρα δολοφονίας καθώς η επίθεση ήταν ευθεία βολή με καραμπίνα σε κοντινή απόσταση.

Ο αστυνόμος είναι πατέρας δύο ανήλικων παιδιών.

Πώς θα αποκαταστήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη στα παιδιά τον πατέρα τους;

Στον οποίο πατέρα τους, του έδωσε εντολή η κυβέρνηση να μην κάνει τίποτε και να κάτσει ως… sitting duck (δηλαδή ακίνητος στόχος) να δέχεται τα πυρά των Ρομά;

Για αυτό δεν θα πράξει τίποτε η κυβέρνηση; Δεν θα εντοπιστεί ο δράστης; Δεν θα τον στείλουν στον εισαγγελέα;

Εκτός από τον ίδιο τραυματίστηκαν άλλοι εννέα αστυνομικοί σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, στην Αυλίζα τραυματίστηκαν αργά χθες το βράδυ δύο αστυνομικοί από ρίψεις αντικειμένων και στο Ζεφύρι, στις 21.30, επί της οδού Παναγιάς Γρηγορούσας, άλλοι τρεις αστυνομικοί από σκάγια.