Για πρώτη φορά κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος της άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο η αιχμαλωσία των Ελλήνων στρατιωτικών να ήταν προσχεδιασμένη από την τουρκική πλευρά.

Αυτό ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς σε τηλεοπτική του συνέντευξη. Ακόμη ο Ν.Κοτζιάς αναφέρθηκε σε δύο συμβάντα όπου παραλίγο να ξεπεραστούν οι «κόκκινες γραμμές» με την Τουρκία, αφήνοντας να εννοηθεί ότι εάν γινόταν κάτι τέτοιο οι επιπτώσεις θα ήταν απρόβλεπτες.

Ο υπουργός Εξωτερικών- στη συνέντευξή του στην εκπομπή «Ιστορίες» του ΣΚΑΪ με τον Αλέξη Παπαχελά που θα μεταδοθεί μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης- άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να έπεσαν σε παγίδα οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνται στις φυλακές Αδριανούπολης.

«Δεν είμαι σε θέση να σας πω αν έπεσαν σε παγίδα ή ήταν κάτι τα προσχεδιασμένο», απάντησε σε σχετική ερώτηση, ο υπουργός Εξωτερικών γα να συνεχίσει:

«Ο τρόπος όμως της συμπεριφοράς τους δείχνει αλλαγή αντίληψης. Δεν είναι η Τουρκία που παλαιότερα ανταλλάσσαμε -εγώ έχω ένα ολόκληρο αρχείο πάνω στο γραφείο μου- τους στρατιώτες που έμπαιναν και συλλαμβάνονταν. Τους χρησιμοποιεί αυτή τη στιγμή με διαφορετικό τρόπο. Εγώ απέφυγα να μιλήσω όλο τον πρώτο καιρό για το ζήτημα διότι η δικιά μου μελέτη ήταν ότι έρχεται κάποια στιγμή που οι Τούρκοι αλλάζουν τη συμπεριφορά τους και αυτή ήταν αυτή η περίπτωση», πρόσθεσε.

«Φτάσαμε σε μια δύο περιπτώσεις κοντά στο να ξεπεραστούν οι κόκκινες γραμμές με την Τουρκία», ανέφερε ακόμη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μία από αυτές τις περιπτώσεις ήταν «η πρόκληση που έγινε στα Ίμια με τον εμβολισμό σκάφους». «Αυτός ο εμβολισμός, αν δεν υπήρχε ηρεμία και ψυχραιμία από την ελληνική πλευρά ουδείς ξέρει πού θα οδηγούσε» επισήμανε ο υπουργός