Στην Πολωνία, για τις εργασίες της Συνόδου των υπουργών Εξωτερικών του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ),  θα συμμετάσχει ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Πρόκειται για το άτυπο δείπνο εργασίας των ΥΠΕΞ με θέμα «Εμπιστοσύνη σε πτώση – Ο ΟΑΣΕ σε σταυροδρόμι. Πώς φτάσαμε σε αυτό το σημείο;» όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

Την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου ο υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει στην έναρξη των εργασιών της ολομέλειας της Συνόδου, η δε ομιλία στην ολομέλεια θα λάβει χώρα περί ώρα 12:30-13:00 (ώρα Ελλάδας).

Στο περιθώριο τω εργασιών της υπουργικής Συνόδου, ο υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να πραγματοποιήσει διμερείς συναντήσεις με τους υπουργούς Εξωτερικών, του Ουζμπεκιστάν Βλαντίμιρ Νόροφ, της Αρμενίας Αραράτ Μιζρογιάν, του Τατζικιστάν Σιροχιντίν Μουχριντίνοβιτς Ασλοβ και του Αζερμπαϊτζάν Τζεϊχούν Μπαϊράμοφ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εκτός από θέματα διμερούς ενδιαφέροντος, στις ανωτέρω διμερείς συναντήσεις του υπουργού Εξωτερικών θα συζητηθούν και ζητήματα περιφερειακού και παγκόσμιου ενδιαφέροντος όπως η κατάσταση στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή, καθώς και οι εξελίξεις στην Κεντρική Ασία, τον Καύκασο και την Ανατολική Μεσόγειο.