Η Προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας της Πάτρας Αγγελική Τσιόλα, μίλησε σήμερα στο πλαίσιο του 22ου συνεδρίου της Ένωσης Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων, που πραγματοποιείται από χθες στην Πάτρα με θέμα « οι κίνδυνοι διενέργειας εσφαλμένης ιατροδικαστικής πραγματογνωμοσύνης».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ιατροδικαστής που είχε πραγματοποιήσει τη νεκροψία νεκροτομή στην 6 μηνών Ίριδα το δεύτερο κατά σειρά παιδί της οικογένειας Πισπιρίγκου- Δασκαλάκη που έχασε την ζωή του, ελλοχεύει πάντοτε ο κίνδυνος του ιατροδικαστικού λάθους, εφόσον οι αρχικές πληροφορίες που θα δοθούν αν είναι εσφαλμένες.

«Όλοι κάνουμε λάθη»

Μάλιστα η κ. Τσιόλα αναφέρθηκε σε 4 σημαντικά περιστατικά όπου είχε γίνει λάθος πραγματογνωμοσύνη από ανακριβείς πληροφορίες που είχαν δοθεί είτε από γιατρούς, είτε από τις αστυνομικές αρχές.

“Όλοι κάνουμε λάθη” σημείωσε χαρακτηριστικά η Αγγελική Τσιόλα υποστηρίζοντας πως η αυτοψία του χώρου όπου έχει βρεθεί ένα πτώμα είναι το 90% των στοιχείων που χρειάζεται ένας ιατροδικαστής για να συντάξει την πραγματογνωμοσύνη του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πάντως να σημειωθεί πως στην περίπτωση της 6 μηνών Ίριδας η Αγγελική Τσιόλα δεν είχε τη δυνατότητα της αυτοψίας του χώρου, καθώς το βρέφος είχε μεταφερθεί νεκρό από το σπίτι της οδού Μπιζανίου, στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο, όπου και τυπικά διαπιστώθηκε ο θάνατός του.