Μεγάλη τιμή για τον 18χρονο άσο του Δικεφάλου που διεκδικεί το βραβείο που απονέμεται στον καλύτερο νέο ποδοσφαιριστή στην Ευρώπη από την εφημερίδα «Tuttosport».

H καταξίωση δεν άργησε να έλθει για τον Χρήστο Τζόλη.

Ο 18χρονος άσος του ΠΑΟΚ, που έχει εντυπωσιάσει με τις εμφανίσεις του με τον Δικέφαλο με 4 γκολ και μια ασίστ σε 13 ματς, είναι στους 40 υποψήφιους για το βραβείο «Golden Boy» για το 2020.

Το εν λόγω βραβείο θεσμοθετήθηκε το 2003 από την ιταλική εφημερίδα «Tuttosport» και απονέμεται κάθε χρόνο στον καλύτερο ποδοσφαιριστή κάτω των 21 ετών.

Ουσιαστικά, πρόκειται για τη «Χρυσή Μπάλα» των νεαρών παικτών και πέρυσι το βραβείο πήγε στον Πορτογάλο Ζοάο Φέλιξ της Ατλέτικο Μαδρίτης.

Στο παρελθόν το βραβείο έχουν κερδίσει διάσημοι άσοι όπως οι Λιονέλ Μέσι, Πολ Πογκμπά, Ραχίμ Στέρλινγκ και Κιλιάν Εμπαπέ.

Φέτος η εφημερίδα μείωσε τους υποψηφίους από 80 σε 40 και είναι όλοι τους, παίκτες που γεννήθηκαν μετά την 1η Ιανουαρίου 2000.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα φαβορί φέτος είναι οι Τζέιντον Σάντσο της Ντόρτμουντ, Αλφόνσο Ντέιβις της Μπάγερν, Έρλινγκ Χάλαντ της Ντόρτμουντ και ο Ανσού Φατί της Μπαρτσελόνα.